A negyedik oltás bevezetése egyelőre nem indokolt – közölte az Emberi Erőforássok Minisztériuma (EMMI). Továbbá Jakab Ferenc virológus is arról beszélt, hogy a harmadik vakcina annyira megdobja a szervezet védekező képességét, hogy egyáltaán nem biztos, hogy szükség lesz itthon a negyedik oltásra.

A háziorvosok is oltanak

Mindezekről az ATV Híradójában adtak tájékoztatást. A riportban egyebek között megszólalt egy bárándi háziorvos is, aki elmondta, hogy a péntekre és szombatra hirdetett oltási akciónapokon 200 embert oltott be, javarészt pedig harmadik oltásra jelentkezők érkeztek hozzá, de volt első oltásra jelentkező páciens is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kell-e negyedik oltás?

A negyedik oltás általános bevezetése egyelőre nem indokolt – ezt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Jakab Ferenc virológus szerint a harmadik oltás annyira megdobja a szervezet védekezési képességét, hogy egyáltalán nem biztos még, hogy szükség lesz Magyarországon a negyedik oltásra. Az ATV Híradójának riportja.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Jakab Ferenc erről beszélt

A Híradóban a negyedik oltás szükségessége kapcsán Jakab Ferenc, a PTE virológusa beszélt, aki azt mondta: “Azt lehet tudni, hogy az első és második oltás az alapoltás. A harmadik oltás meg egy ismétlő, megerősítő oltás, ami nagyon megdobja és megerősíti a szervezet védekezési képességét a vírussal szemben. Ennek gondos, precíz kidolgozása és analízise után tudjuk megmondani azt, hogy szükség van–e a negyedik oltásra”

Egyesek szerint szükséges lenne

A negyedik oltás kérdése minden bizonnyal azért került most terítékre a szakemberek körében is, mert többek szerint igenis fontos lenne bevezetni a negyedik vakcinát. Mint arról portálunk is beszámolt a Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója a napokban azt mondta, a kormánynak januárban hozzáférést kell biztosítani a negyedik oltáshoz.

Az idősek vannak a legnagyobb veszélyben

Sinkó Ottó úgy véli az omikron hullám elején azok az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, akiket idén tavasszal a Sinopharm vakcinával oltottak be, majd ezt követően viszonylag hamar, már augusztusban megkapták a harmadik dózist. „Nekik mostanra alacsony szintre süllyedt az ellenanyag-szintjük, ezért itt az ideje a 4. oltás felvételének”  – mondta a társ-vezérigazgató a Portfolio-nak nemrégiben.

Szlávik János is beszélt már a negyedik oltás lehetőségéről

Súlyos tévedés egy fővárosi kórházban

Mindeközben a Gottsegen György Kardiológiai Intézetben súlyos tévedés történt, ugyanis mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, tévedésből 12 embernek is hat adag vakcinát fecskendeztek be az egy dózis helyett.

Kapcsolódó:

Ezt mondja az EMMI

Az ügy kapcsán az EMMI is közleményt adott ki, továbbá most az ATV Híradójában is elmondták: ” A hibát nagyon gyorsan felismerték, a 12 érintett folyamatos megfigyelés alatt áll. Az oltás után 2 nappal a hőemelkedésen kívül az összes oltási reakció megszűnőben volt náluk.”

Vizsgálat indult

Ezen túlmenően azt is közölték, hogy az intézmény azonnali vizsgálatot indított az ügyben, ami jelenleg is folyamatban van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt