Már a 16-18 évesek is felvehetik az oltást, ezzel a lehetőséggel mintegy 90 ezer, technikumban vagy szakképző iskolában tanuló diák is élhet. Első körben azok a fiatalok kapnak a Pfizer-vakcinából, akik korábban regisztráltak, és időpontot foglaltak.

Igazolt hiányázás

A szakképzésben tanulók hiányzása is igazoltnak tekintendő, ha az oltást tanítási napon kapják meg – közölte pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Közel 90 ezer diák élhet a lehetőséggel

Az Operatív Törzs döntése értelmében már a 16-18 éves korosztály is jogosult a koronavírus elleni védőoltásra. A szakképzésben közel 90 ezer diák élhet a lehetőséggel.

Szerda esti lehetett időpontot foglalni

Első körben már meg is kezdődött azoknak a tanulóknak a beoltása Pfizer-vakcinával, akik korábban regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, és szerda estig időpontot is foglaltak. FRISS! Orbán Viktor: “Az esetleges 3. oltáshoz szükséges vakcinát Magyarország már megrendelte, az már itt van a zsákban”

Az oltáskor kapott papírt kell vinni az iskolába

Ha a diák tanítási napon kapja meg az oltást, távolléte igazolt hiányzásnak számít, ehhez mindössze az időpont visszaigazolását és az oltáskor kapott papírt kell az iskolában bemutatnia.

Hozzájáruló nyilatkozat

A 18 év alattiak csak szülői hozzájáruló nyilatkozat esetén olthatók, ezért fontos, hogy a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető dokumentumot kinyomtatva, kitöltve és aláíratva vigyék magukkal. EZ IS ÉRDEKELHET: Jön az újabb Pfizer akció, csütörtökön 144 ezren kapnak sms-t

Ezért fontos a védettség

Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felnőttképzésért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára kiemelte: “a szakképzésben azért is fontos a megfelelő védettség, mert a tanulók nyári gyakorlatukat jellemzően vállalatoknál töltik.”

A saját egészségük mellett a másokét is védik

Bizonyos szakmák esetében, például a vendéglátásban, szolgáltatásokban a védőtávolság nem minden esetben tartható, a vakcinát felvevő fiatalok így a saját egészségük mellett másokét is védik. NE HAGYD KI! Orbán Viktornál járt Karikó Katalin, a Pfizer-vakcina magyar fejlesztője, miről beszélgettek?

Erre biztatnak mindenkit

“Arra bíztatunk minden szakképzésben tanuló fiatalt, hogy ha még nem tette volna meg, regisztráljon, foglaljon időpontot, és oltassa be magát!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Koronavírus tájékoztató oldal