Koronavírusos lett a pilisborosjenői háziorvos asszisztense. Az orvos és az asszisztens már karanténban vannak.

Elkapta a koronavírust a pilisborosjenői háziorvos asszisztense. A község polgármestere, Tömöri Balázs a hvg.hu-nak azt mondta, hogy összesen 125 ember lehet érintett, ugyanis ennyien jártak a rendelőben az elmúlt időszakban.

Az érintett személyeket levélben értesítették arról, hogy az asszisztens megfertőződött, illetve megkérték őket, hogy a következő két hétben maradjanak otthon, figyeljék magukon az esetleges tüneteket. A következő napokban kontaktkutatás miatt felkereshetik őket.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A polgármester úgy véli, alacsony a kockázata, hogy megfertőződtek, mert csak rövid időt töltöttek az egészségügyi dolgozó közelében. A háziorvos és az asszisztens is karanténban van jelenleg, a település vezetője nem tud arról, hogy más is karanténba került volna eddig. A rendelőt kedden ózongenerátorral fertőtlenítették.

Pápán bezártak egy óvodát

Pozitív lett a tesztje egy pápai óvodásnak. Az óvodát kedd reggeltől bezárják és a fertőtlenítő takarítás után nyithat meg újra. Az intézménybe járó kisgyermekek és a dolgozók karanténba kerülnek, az érintettek értesítése megkezdődött.

Itt pillanatnyilag több, mint 20 gyermekről és legalább 9 dolgozóról van szó, akik érintkeztek a fertőzött gyermekkel.

Kiemelt kép: illusztráció