Több mint félmilliárd forintnak megfelelő támogatást osztott ki az elmúlt két hónapban a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó cége. Jutott a támogatásból Tóth Gabi koncertjeit szervező cégének, Havasi Balázs látványzongoristának és Pataky Attila cégének is.

Megy a pénzosztogatás

Tizenöt, javarészt már korábban is támogatott szervezet között osztott szét két hónap alatt több, mint 500 millió forintot a Szerencsejáték Zrt. szponzorcége. A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. augusztusban tíz cég és szervezet között osztott el 268,7 millió forint + áfa szponzorációs támogatást, és hárman kaptak adómentes közérdekű adományt további 45 milliós értékben, szeptemberben pedig három újabb szervezet kapott összesen nettó 128,7 milliót.

Havasi Balázs cége

100 millió forint + áfás szponzorpénzt kapott a Symphonic Concert Management Kft., Havasi Balázs zongorista cége, melyet az MNB egyik alapítványa és a Külgazdasági és Külügyminisztérium is támogatott már adófizetői pénzekkel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mészárosék is imádják

A Törökbálinton élő látványzongorista annyira népszerű a NER körében, hogy idén novemberben, Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc kizárólag Havasi koncertje miatt utazott el Londonba.

Havasi hívta meg őket

„Havasi Balázs invitálására érkeztünk az angol fővárosba, mindketten nagy rajongói és egyben támogatói is vagyunk a művészetének. Nem titok, korábban jelentős időt töltöttem el Londonban, itt éltem, s gyakran csodáltam meg a Royal Albert Hallt.Bakancslistás vágyam volt, hogy egyszer ezek között a csodálatos, patinás falak között élvezhessek egy koncertet. Ez most valóra vált, és örülök, hogy éppen Balázs sikerét láthattam itt élőben” – nyilatkozta a koncert után az egykori televíziós.

Pataky Attila is kapott pénzt

A Szerencsejáték Zrt. támogatásából a Budajenőn élő Pataky Attila is részesült. Az ő egyszemélyes cége, a P.Management Kft., 79 millió + áfát kapott az állami vállalattól.

Orbán Viktor rajongó

„Én Orbán Viktor-fan vagyok. Orbán Viktor Ukrajnában is békét akar. Nekem van két csodálatos fiam, egy gyönyörű leány­unokám és egy tündéri feleségem. És százaknak, ezreknek és milliárd embernek ugyanígy. Tehát amíg Orbán Viktor békét akar, megyek vele előre” – mesélte egy korábbi interjúban az Edda frontembere.

A Karmelitában is járt

Szeptember végén Orbán Viktor közösségi oldalán jelent meg egy fotó, amelyen Pataky Attilával közösen pózolnak a Karmelita udvarán. „Mi vagyunk a rock!” – írta a fotóhoz fűzött kommentjében a miniszterelnök.

Orbán Viktor és Pataky Attila

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Tóth Gabiék is kaptak pénzt

A Tóth Gabi koncertjeit szervező vállalkozás, a Backstage Management Bt. 30 millió forint + áfát kapott a Szerencsejáték Zrt-től.  A cég egyébként tavaly is kapott pénzt ugyanettől a cégtő, de akkor kicsit többet, 35 milliót.

Orbán Viktorral énekelt

A Megasztár egykori felfedezettje is évek óta nyilvánosan kiáll a kormánypárt mellett. De nemcsak politikai hovatartozását vállalja, hanem a Fidesz rendezvények állandó fellépője is. Tavaly májusban páédául a Fidesz székesfehérvári kampányzáróján Orbán Viktorral közösen énekelte a Himnuszt.

Az első sorban ült

De Orbán Viktor évértékelőjén is az előkelő első sorban kapott helyet, az akkori férjével, Krausz Gáborral, közösen hallgatták a miniszterelnököt. Augusztus 20-án pedig, az állami rendezvényen, Tóth Gabi szegte meg a kenyeret.

Tóth Gabi Orbán Viktor évértékelőjén

Forrás: Facebook

Nem tudni, mire megy pontosan a pénz

Hogy pontosan mire mennek el az állami pénzek, az ezúttal sem tudta kideríteni a hvg.hu, hiszen a támogató ezt sosem jelzi a havi támogatási listán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pataky Attila, Tóth Gabi, Havasi Balázs – Forrás: bpk montázs