Megkezdődött a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium építése, az intézményben jövő szeptembertől ötszáz diák kaphat piacképes logisztikai, pénzügyi-számviteli és informatikai gazdasági szaktudást, valamint egy gimnáziumi osztályt is elindítanak.

Új középiskola születik

„A biatorbágyi fiatalok ezentúl itt helyben tudnak olyan modern és piacképes tudást szerezni, amellyel eredményesen tudnak továbbtanulni vagy beléphetnek a munkaerőpiacra, új középiskola születik nálunk” – mondta Tarjáni István biatorbágyi polgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem kell ingázni

A polgármester azt is elmondta, hogy Biatorbágy lakossága régóta szeretett volna a térségben egy minőségi középfokú intézményt, hogy a fiataloknak ne kelljen ingázniuk egy másik településre; Budapest logisztikai kapujaként pedig a környéken székelő sok vállalkozás már régóta vágyott arra, hogy helyben legyen a szakképzett munkaerő.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Beléphetnek a munkaerőpiacra

“2021. májusával egy olyan középiskolai fejlesztés veszi kezdetét Biatorbágyon, amely kiszolgálja az itt élő szülők, diákok és a környező cégek igényeit is. A biatorbágyi fiatalok ezentúl itt helyben tudnak olyan modern és piacképes tudást szerezni, amellyel eredményesen tudnak továbbtanulni vagy beléphetnek a munkaerőpiacra” – mondta el az iskolafejlesztés kapcsán Tarjáni István polgármester.

Ezek is érdekesek:

Modern technológia

Az intézménybe felvételt nyerő diákok a legmodernebb digitális technológiákat használó, 21. századi innovatív nevelési környezetben kaphatnak támogatást készségeik, személyiségük és ismereteik fejlesztéséhez.

Dán szakképzési rendszer

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium az oktatási környezet kialakításában és az oktatási módszertanban is épít a legkorszerűbb nemzetközi és magyar modellekre, tapasztalatokra, és Magyarországon egyedülállóan hasznosítani kívánja a dán szakképzési rendszer elemeit – írták a közleményben.

Fejlesztés

A beruházásban a modern oktatási tér létrehozásakor a környezet infrastruktúrájának jelentős fejlesztése is megvalósul – tették hozzá.

Évek óta dolgoznak rajta

Az intézmény előkészítése 2019-ben kezdődött meg a kormánnyal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és a dán Velux Alapítványokkal szoros együttműködésben.

Magyar adófizetők pénzén épül

A középiskola teljes egészében kormányzati támogatásból épül fel, működéséért az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány felel majd.

Keresztény alapértékek

Az iskola nevelési programjában a minőségi oktatás mellett fontos szerepet kapnak majd olyan ökumenikus, keresztény alapértékek, mint a család, a szolidaritás, a közösség vagy a teremtésvédelem – olvasható a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A biatorbágyi új iskola látványterve