Váratlanul füst jelent meg az Audi motorteréből, majd megjelentek a lángok. A xenon fényszórót is elérte a tűz és akkorát durrant, hogy a sofőr azonnal menekülni kezdett.

Nemrég vette az Audit

Információink szerint egy fiatalember haladt néhány hete vásárolt Audijával kedd délután a 15. kerületben, a Külső Fóti úton az M0-s autóút felé. Nem sokkal a körgyűrű felhajtója előtt azonban füstöt észlelt a motortér irányából, ezért lehúzódott autójával az út szélére, majd kiszállt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az út menti növényzet is lángra kapott

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Eldurrant a xenon lámpa

A férfi benézett a motorháztető alá és mivel lángokat látott, gyorsan visszament és kivette az utastérből a személyes dolgait. Ekkor a bal első xenon fényszórót elérték a lángok, amely nagy durranással megadta magát, ettől a sofőr úgy megijedt, hogy sürgősen otthagyta a lángoló Audit.

A tűz a belső teret sem kímélte

Segítettek az autósok

Időközben a megálló autósok, köztük egy szolgálaton kívüli önkéntes tűzoltó is elkezdte poroltókkal oltani a már lángokban álló járművet, de a tűz átterjedt az út menti növenyzetre is, valamint nem is mindegyik poroltó működött rendesen, igy esélyük sem volt lángok ellen.

Gyorsan eloltották a tűzoltók

Szerencsére a fővárosi hivatásos tűzoltók gyorsan a helyszínre érkeztek és három vízsugárral eloltották az égő motorteret és az út menti növényzetet, ezalatt megállították a forgalmat.

Drága lesz a javítás

Nem sérült meg a sofőr

Közben visszatért a helyszínre a megijedt fiatalember, akit az önkéntes tűzoltó megvizsgált, szerencsére nem szenvedett sérülést. A roncsot végül autómentő szállította el. 

Mi okozhatta?

Az autótüzek többségét általában valamilyen elektronikai hiba okozza, a dízeleknél pedig képbe jönnek egyéb tényezők is. Ha az üzemanyagrendszer nem megfelelően van karbantartva, vagy javítva, akkor a dízeles autók különösen tűzveszélyesek. Sokat írtunk lángoló új BMW-kről, melyek nemrég jöttek ki a szalonból. Ott kiderült egy konstrukciós hiba okozott tüzet, sok BMW-t vissza is hívtak. Ide kapcsolódik: Kigyulladt egy méregdrága BMW az Auchan parkolójában, átterjedt a tűz 4 másik autóra is, miért égnek ki a BMW-k?

Ez is érdekelhet:

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.