Lázár János egy ciklus kihagyás után tér vissza a kormányba, a következő négy évben építési és beruházási tárcavezetőként fog dolgozni. Hozzá fog tartozni lényegében az összes fővárosi fejlesztés. A régi-új miniszter eddig sem titkolta, hogy a vidék fontosabb neki, mint Budapest, most mégis azt mondta, hogy a híresztelésekkel szemben ő igenis híve Budapestnek. Az 1 millió lakosú agglomerációról egy szó sem hangzott el.

A fejlesztések nagyon jól fognak járni

Lázár János az Országgyűlés Gazdasági bizottságában ismertette először, hogy milyen feladatokat fog ellátni új Építési és Beruházási Minisztériuma, aminek már becenevet is adott: Országépítési Minisztérium – derült ki Lázár János parlamenti gazdasági bizottsági meghallgatásán.  Az országépítési miniszter pontot tett a Budapest-vádak végére is, miszerint a kormány büntetni fogja az ellenzéki Karácsony Gergely vezette fővárost. Az építési és beruházási miniszterjelölt ezzel szemben az állítja: ha csak egy budapesti fejlesztés kerül hozzá, az a fejlesztés nagyon jól fog járni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Budapestnek versenyképesnek kell lennie

Mint fogalmazott: a híresztelésekkel ellentétben Ő igenis híve Budapestnek. Nem kap kevesebbet Budapest, hiszen a nemzet fővárosának versenyképesnek kell lennie más nemzetek fővárosaival.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Fontos bázis neki Budapest

Lázár János megígérte: nagyon fontos bázis számára Budapest és Budapest vezetése, számíthatnak a vele való együttműködésre. Azt is mondta, hogy meg fognak állapodni a főváros vezetésével. Mint fogalmazott: az ő ajtaja, minisztériumának ajtaja mindenki számára nyitva áll és ő csak az együttműködést fogja keresni.

Elmegy a Fővárosi Önkormányzathoz

Azt is mondta, el fog menni az iparkamarához, a budapesti önkormányzathoz, az építőipari szakszervezetekhez, a települési önkormányzatok szövetségeihez és a területen tevékenykedő civil szervezetekhez. 

A vidék a szívügye

Ettől függetlenül ő vidéki képviselő, ezért mindig a vidék lesz az igazi szívügye: az ország aranytartalékát a vidékben látja. Vagyis a főváros nem kap kevesebbet attól, mert a vidék többet fog kapni – leginkább így lehet összefoglalni a Lázár János-i ígéreteket.

Túl sokat kapott Budapest

Ahogy azt novemberben megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon a Szeged-Hódmezővásárhelyi tram-train átadásán Lázár János a vasútvillamos első útjáról a Karácsony Gergely főpolgármesterrel kitűzött tárgyalására induló Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek azt mondta, az elmúlt húsz évben a fejlesztési források kétharmadát Budapest használta fel, és csupán egyharmadát a vidék.

Felélik a forrásokat

A politikus úgy fogalmazott, ami épült Budapesten, az kormányzati forrásból készült el az elmúlt 12 évben. “A budapesti városirányítás semmi másról nem szól, mint hogy ami forrást beszednek az adókból, azt fel is élik” – jelentette ki Lázár János.

Jól él a Városháza

Hozzátette: a működésre, az apparátusra, a hivatalra elmegy az összes bevétel, így nem jut pénz fejlesztésre, ezért a kormánytól követelnek forrást. “Ők jól élnek, a kormány pedig fejlessze Budapestet” – jegyezte meg Lázár.

Korábban kell kelni

“Jó dolgok nem csak Budapesten történhetnek, ezt Karácsonynak ma, ha találkoztok, mindenképpen mondd az arcába, most már mi, vidékiek is szeretnénk pénzt kapni. Mondd, hogy voltál Lázárnál, és elszedte a pénzedet, mondd, hogy először a pénzt vidékre! Tehát nem marad neki és Budapestnek. Mondd neki reggel nyolckor, hogy üres zsebbel érkeztél, mert a dél-alföldiek kibicskázták a zsebedből, ami benne volt. Mondjad Karácsonynak, hogy korábban kell kelni, és akkor hamarabb jut forráshoz. Ezt tudnánk neki mondani. Mi vidékiek korábban kelünk, és több pénzt tudunk leszívni a kormánytól” – mondta Lázár.

Kitette volna az élelmiszer-láncokat az országból

Lázár János kormánybiztos nagyot mondásaival nem először hívja fel magára a figyelmet. Nemrég arról beszélt, hogy lényegében ki kellene tenni az összes külföldi élelmiszer-láncot az országból, majd konkrétan azt mondta, hogy nem hisz az Aldinak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is jó sztori: Tarlós már rég nem főpolgármester, Lázár rég nem miniszter, mégis újra egymásnak szóltak be

Kiemelt kép: Lázár János – Forrás: Facebook/Lázár János