Budapestet is érinti az új Orbán-kormány miniszteri összetétele: Lázár János, építési és beruházási miniszterhez kerülnek a Budapest Fejlesztési Központhoz tartozó építési és fejlesztési ügyek. A hódmezővásárhelyi tram-train átadásán Lázár János ezt mondta az átadóról Karácsony Gergelyhez induló Palkovics László miniszternek: „Mondd, hogy voltál Lázárnál, és elszedte a pénzedet, mondd, hogy először a pénzt vidékre, tehát nem marad neki és Budapestnek”. Úgy tűnik, hogy ezekkel az előjelekkel semmi jóra nem számíthat Karácsony Gergely az elkövetkező években.

Lényegében Lázár Jánoshoz fog tartozni Budapest

A fővárosba tervezett kormányzati nagyberuházások portfóliója Lázár János építési és beruházási miniszter tárcájához fog a jövőben tartozni – tájékoztatta a Miniszterelnökség az RTL Híradót, ám azt nem tudni, hogy oda kerül-e ezzel a Fürjes Balázs vezette teljes államtitkárság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már nem prioritás Budapest fejlesztése

A Vitézy Dávid vezette Budapesti Fejlesztési Központból (BFK) kiszivárgott, hogy a kormány tervei között már nem szerepel prioritásként Budapest fejlesztése. De Lázár ezzel kapcsolatos véleménye sem ismeretlen a közvélemény előtt. Ezt ne hagyd ki: „100 évre gondolkodunk előre Budapest és környékének fejlesztésében” – állítja Vitézy Dávid, aki azt is elárulta milyen a viszonya Karácsony Gergellyel

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lázár már Tarlóssal is harcolt

Tarlós István főpolgármestersége alatt, amikor Lázár kancelláriaminiszter volt, a fővárosi önkormányzat sokszor szállt harcba Lázárral a fejlesztési forrásokért, például a 3-as metró uniós pénzből való fejlesztéséért is. Lázár János szerint a vidék fejlesztése fontosabb, mint a fővárosé, ezért többen már most arra tippelnek, hogy a BFK jelenlegi formájában megszűnhet.

Túl sokat kapott Budapest

Ahogy azt novemberben megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon a Szeged-Hódmezővásárhelyi tram-train átadásán Lázár János a vasútvillamos első útjáról a Karácsony Gergely főpolgármesterrel kitűzött tárgyalására induló Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek azt mondta, az elmúlt húsz évben a fejlesztési források kétharmadát Budapest használta fel, és csupán egyharmadát a vidék.

Felélik a forrásokat

A politikus úgy fogalmazott, ami épült Budapesten, az kormányzati forrásból készült el az elmúlt 12 évben. “A budapesti városirányítás semmi másról nem szól, mint hogy ami forrást beszednek az adókból, azt fel is élik” – jelentette ki Lázár János.

Jól él a Városháza

Hozzátette: a működésre, az apparátusra, a hivatalra elmegy az összes bevétel, így nem jut pénz fejlesztésre, ezért a kormánytól követelnek forrást. “Ők jól élnek, a kormány pedig fejlessze Budapestet” – jegyezte meg Lázár.

Korábban kell kelni

“Jó dolgok nem csak Budapesten történhetnek, ezt Karácsonynak ma, ha találkoztok, mindenképpen mondd az arcába, most már mi, vidékiek is szeretnénk pénzt kapni. Mondd, hogy voltál Lázárnál, és elszedte a pénzedet, mondd, hogy először a pénzt vidékre! Tehát nem marad neki és Budapestnek. Mondd neki reggel nyolckor, hogy üres zsebbel érkeztél, mert a dél-alföldiek kibicskázták a zsebedből, ami benne volt. Mondjad Karácsonynak, hogy korábban kell kelni, és akkor hamarabb jut forráshoz. Ezt tudnánk neki mondani. Mi vidékiek korábban kelünk, és több pénzt tudunk leszívni a kormánytól” – mondta Lázár.

Kitette volna az élelmiszer-láncokat az országból

Lázár János kormánybiztos nagyot mondásaival nem először hívja fel magára a figyelmet. Nemrég arról beszélt, hogy lényegében ki kellene tenni az összes külföldi élelmiszer-láncot az országból, majd konkrétan azt mondta, hogy nem hisz az Aldinak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is jó sztori: Tarlós már rég nem főpolgármester, Lázár rég nem miniszter, mégis újra egymásnak szóltak be

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Lázár János – BPK-montázs