Két napig tartó razzia keretein belül vizsgálták a zsaruk azt, hogy valóban csak azok veszik-e igénybe a buszsávot, akiknek joga van erre.

Folytatódnak az ilyen irányú akciók

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársainak bőven volt dolga annak az akciónak a keretein belül, amely során a buszsávot használó autósokat ellenőrizték. Az akció főként az M3-as metrópótló buszok útvonalán zajlott A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy hete volt az első idei akció

Január 16-án és 17-én, azaz múlt hét hétfőn és kedden figyelték kiemelten azt, hogy ki az, aki jogtalanul veszi igénybe a buszsávot. Nem csak ezt figyelték azonban a rendőrök. Kiemelt figyelmet fordítottak a szabálytalanul várakozókra és rakodókra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Akcióban a rendőrök

Két napig tartott a razzia – Fotó: BKK

Ezek a területek voltak a fókuszban

Az egyenruhások főként az M3-as metrópótló buszok útvonalára fókuszáltak. Kiemelten vizsgálták az autósok viselkedését a Váci úton, a Göncz Árpád városközpontban, az Üllői úton a Szentkirályi utca vonalától, az Andrássy úton, a Bajcsy Zsilinszky úton, a Budaörsi úton, a Soroksári úton, valamint a Nagykőrösi úton. Kiterjedt az ellenőrzés, a Hegyalja útra, az Alkotás utcára, illetve az M1/M7, valamint az M5-ös autópálya bevezető szakaszaira, továbbá a belvárosi autóbusz- és trolibuszvonalakra, valamint azok megállóhelyeire

Nem unatkoztak a rendőrök

Bőven volt oka intézkedni a zsaruknak a két nap során. Összesen 59 alkalommal léptek akcióba vagy azért, mert valaki szabálytalanul használta a buszsávot, vagy pedig szabálytalanul rakodott az autóbuszok számára fenntartott forgalmi sávban.

Sokan vették igénybe a buszsávot úgy, hogy nem lett volna szabad

A rendőrök sok szabálytalankodót lefüleltek – Fotó: BKK

Így oszlanak meg a számok

53 sofőrt esetében 555 ezer forint helyszíni bírságot osztottak ki azért, mert a sofőrök jogtalanul közlekedtek a buszsávban és a buszöbölben való várakozásért. Hat sofőr ellen szabálysértési feljelentés indult.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem ez volt az utolsó ilyen akció idén

A BKK honlapján megjelenő információk szerint lesz még hasonló együttműködés. Hogy pontosan hol és mikor, azt nem árulták el. Érdemes tehát mindig betartani a KRESZ-t, hiszen bárhol és bármikor felbukkanhatnak a rendőrök.

Már drónokról is figyelik a rendőrök a forgalmat

A közlekedés résztvevőinek érdemes számolni azzal, hogy a levegőből is figyelhetik őket. A rendőrök mostanában többször is végeztek drónos akciókat. Ezzel a módszerrel számos szabálytalanságra fényt tudnak deríteni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: egy autóst ellenőriznek a rendőrök – Forrás: BKK