Továbbra is áll a bál az ismert énekesnő, Dolly körül. Május végén állatkínzással vádolták meg, házkutatást is tartottak nála. Az ügy miatt most visszamondták egy koncertjét.

Nem léphet fel Dolly Rákosmentén

Az eMeRTon-díjas magyar énekesnőnek Rákosmentén, az Idősek Napján lett volna fellépése. A település polgármestere néhány órája saját közösségi oldalán tette közzé, hogy a koncert elmarad. A rendezvényt megtartják ugyan, de Dolly nélkül. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt írta a polgármester

Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere részletesen megindokolta, miért marad el Dolly koncertje. “Visszamondtuk Dolly fellépését az Idősek Napján! Tekintettel a fellépő nevével összefüggésbe hozott elítélendő cselekményre, Állatbarát Önkormányzatként úgy döntöttünk, hogy az énekesnő fellépését az RSR-ben az Idősek Napja rendezvényen lemondjuk!” – áll a posztban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem marad el az Idősek Napja

Maga az Idősek Napja azonban nem marad el. Az eseményt mindettől függetlenül megtartják, nyugtatott meg mindenkit Horváth Tamás. A rákosmenti nyugdíjasokat várják a Rendezvényközpontba, az RSR-be.

A kommentelők üdvözlik a döntést

Már több tucatnyian szóltak hozzá a bejegyzéshez. Rengetegen helyeslik a döntést és gratulálnak hozzá. Volt, aki alternatív fellépőt is ajánlott. Néhányan azonban azt írták, lemaradtak valamiről.

Dolly már májusban bejelentette, hogy jövőre visszavonul

Dolly úgy tervezte, hogy születésnapi koncertje után be fogja fejezni a pályafutását. Erre 2024 májusában került volna sor. A nyilatkozatát követően nem sokkal állatkínzással vádolták meg.

Dolly menedzsere karmai közül mentettek ki 50 kutyát

Egy gyöngyösi szaporítótól 50 kutyát mentettek ki idén május végén az állatvédők. Kiderült, hogy Dolly menedzseréről volt szó. Az ott talált papírok szerint a bejegyzett kenel neve Dolly Roll.

Dolly is megjelent a telephelyen

A telephelyről a felszámolás alkalmával maga az énekesnő is megjelent. Több kutyát is magával vitt, erről fotó is készült. Az énekesnő tehát a saját kutyáit is a telephelyen tartotta, akik a többi ebhez hasonlóan szörnyű állapotban voltak.

A saját ürülékükben tengődtek az állatok

A négylábúak zárt helyen, a saját ürülékükben voltak kénytelenek tölteni a mindennapjaikat. Több állat nagyon lesoványodott, voltak nyílt sebbel rendelkező állatok és daganatos betegségben szenvedők is. Még a kutyák lakhelye melletti lakóházban is gyomorforgató volt a látvány.

Megdöbbentek az állatvédők

Joánovits Andrea, a Putrinka Állat és Természetvédő Alapítvány elnöke azt mondta, elhullott állatokat is találtak a telephelyen a rengeteg ürülék és mocsok mellett. Az állatvédők szerint egyértelműen állatkínzásnak számít, ami a telephelyen történt. Ennek okán jogi lépéseket tettek az ügyben.

Komoly pályafutást tudhat maga mögött

1980-ban vált ismertté, amikor csatlakozott a Hungária zenekarhoz. A magyar könnyűzene egyik legismertebb énekesnőjévé vált, három évvel később megalapította saját zenekarát, a Dolly Rollt. Életéről könyv is megjelent Dollywood Story címmel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dolly Roll – Forrás: TV2