A Várkert Bazár déli teraszán mesekiállítás várja a gyerkőcöket, a MÜPÁban Babakoncerttel és teszvesz muzsikával és a Kristály című előadással készülnek. A Bartókon a Luca napi lampionkészítő workshopot lampionos felvonulás követi, közös énekléssel. Az Őrmezei Közösségi Házban Radnóti kiállítás, a Diamond szexshopban Tétényi Gabriella csendéletei várják az érdeklődőket. Katona Csaba kóstoló-mese sorozata hétfőn a Rádayban a jazz-sör-whisky hármasa körül forog.

Lépkedő fenyőfa a Várkert Bazárban

Annak idején, világjáró körútját követően a Négyszögletű Kerek Erdőben lelt otthonra Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa. Karácsony közeledtével őt szokták feldíszíteni az Erdő lakói, erről a hagyományról azonban Lázár Ervin többet nem árult el olvasóinak. A híres meseíró születésének 85. évfordulóján erre a rejtélyre szeretnénk fényt deríteni.

A Várkert Bazárban gyerekeknek

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Lázár Ervin meséi nyomán

A kiállítás keretei között az Erdő első igazi karácsonyának szívmelengető, tanulságos történetével ismerkedhetünk meg Kollár Árpád tollából, gyermekkori barátaink karaktereit pedig Győri Eszter színes, élettel teli illusztrációi elevenítik meg a Várkert Bazár déli teraszán.

Babakoncert és teszvesz muzsika a MÜPÁban

A kisgyermekeket és szüleiket várja a MÜPA: babakoncert, teszvesz muzsika, a Sátorban pedig a Recirquel Kristály előadás várja a nagyobbakat.

Luca napi készülődés a Bartókon

“Luca napján a Gergely naptár bevezetése előtt, minden esztendőben fényünnepet tartottak, mivel egészen addig ezen a napon volt az év leghosszabb éjszakája. A sötétség elűzése érdekében lámpásokat készítettek, és gyertyakoszorúval fejükön, gyolcsba és lenvászonba öltözött szűz leányok jártak lassú körtáncot, vagy énekeltek közösen az ünnepség tetőpontjaként. Mindenkit szeretettel várnak a 15 órakor kezdődő, művészek által vezetett lampion készítő workshopra!

Lampionkészítő workshop

Lampionos felvonulás közös énekléssel

18 órától: Lampionos felvonulás a Bartók Béla úton a Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig. A KultPont Közösségi Tér elől 18 órakor indul a közös énekléssel és zenével kísért körmenet, amelyen bárki részt vehet a nap folyamán készített lampionokkal.

Ki géppel száll fölébe – kiállítás Őrmezőn

Hommage á Radnóti – Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása az Őrmezei Közösségi Házban, a Kréher Péter Teremben.  A MET Galéria szervezésében a program a SlowXmas része.

Ráday GasztroEST – Sör-Whisky-Jazz-Történelem

Katona Csaba komoly tudós történész és kifogyhatatlan remek, szórakoztató és tanulságos történetekből. A Ráday utcában vezetésével gasztrotörténeti sorozat indul, melynek keretében vendéglátóhelyekre látogat és kóstolóval egybekötött történetmesélő estet vezényel. Örömmel fogadjuk az iF Jazz Klubban a kóstoló-mese programot, ami nálunk élő jazz-el egészül ki.

Kóstoló-mese program

Tétényi Gabriella kiállítása az ország legnagyobb szex shopjában

Tétényi Gabriella meghatározó témája a csendélet műfajának kortárs művészetre adaptálása, ezzel együtt a fogyasztási cikkek személyiséget meghatározó és leíró jellege. Alkotói gyakorlatában a gondolatiságnak és a kutatásnak meghatározó szerepet szán. Realista-figurális ábrázolásmódjában ezért nem is a látvány leképezése a cél, inkább a részletek kutatása, a jelentések feltérképezése, vagy a téma megjelenítésén keresztül a dolgok valódi oldalának megmutatása. Kiállítása hétfőtől szombatig tekinthető meg az ország legnagyobb szexshopjában a Keletinél, a Godot Galéria szervezésében.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/varkertbazar