Szántó Balázs játszotta szerda este a Vígszínházban a Szerelmek városa című előadásban Frederik Lömetrö szerepét. A rendező, ifj. Vidnyánszky Attila eredetileg Wunderlich Józsefre osztotta a szerepet.

Vastaps

Az Index számolt be a szerda esti előadásról amely végén vastapssal ünnepelték Szántó Balázs bravúros beugrását, leghangosabban talán a színészkollégák.

A színésztársak tagadták meg

A lap információi szerint Wunderlich József múlt heti internetes kirohanásai miatt több kollégája jelentette ki, hogy nem hajlandó vele dolgozni. Rudolf Péter igazgató egyelőre nem kíván nyilatkozni arról, mit lépett a színház vezetése.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Először a koronavírussal volt baj

Arról a BudaPestkörnyéke.hu is is részletesen beszámolt, hogy napok óta áll a bál a Vígszínházban. Wunderlich József a múlt héten a koronavírusra hivatkozva közölte, hogy a nem védik kellően a társulat tagjait.

Nem engedélyezték a maszkviselést

A Pál utcai fiúkban a Bokát alakító színész szerint az összes kollégája azt mondta, így nem játszhatják le az előadást, arról is próbálták meggyőzni a színházat, hogy játszhassanak maszkban, de ezt sem engedélyezték. A színész szerint a Vígszínházban hónapok óta ellenőrizetlenül fogadják a külsős szereplőket, résztvevőket.

Rudolf Péter reagált

Őszintén szólva döbbenettel olvastam ezt az írást” – mondta a Telexnek Rudolf Péter, Wunderlich József vádjaira reagálva. Szerinte nem túl szerencsés így tárgyalni a színház ügyeit. „Veszélyesnek tartom a pánikkeltést, mindig, minden időszakban, de egy ennyire fűtött helyzetben végképp”.

Meztelenül

Szóba került az is, hogy egy darabban szerinte indokolatlan váltás történt, álltólag azért, mert egy kollégája nem volt hajlandó félmeztelenre vetkőzni. Az Index információ szerint a Vígszínház grúz vendégrendezője, David Doiasvili már a próbafolyamat elején tisztázta, hogy Csehov Sirály című darabjának egyik jelenetében fedetlenné válik az egyik női szereplő felsőteste. Amikor az érintett művész jelezte, hogy erre nem hajlandó, másik kolléganője vette át a szerepet.

Ki lehet az?

A Vígszínház honlapján novemberben adtak hírt a Sirály első olvasópróbájáról. Ott Waskovics Andrea szerepel a főszereplők között. A 2021. december 17-i bemutató színlapján már nincs ott a neve, Nyina szerepét Márkus Luca játssza.

Visszavonva

Rudolf Péter tehát két közleményben is cáfolta színésze vádjait, Wunderlich József később maga is visszavonta korábbi kijelentéseit, elnézést kérve a társulattól és a Vígszínház igazgatójától is.

Pécsről jött a Vígszínházba

Wunderlich Józsefet néhány évvel ezelőtt Eszenyi Enikő csábította el a pécsi színházból a Vigszínházban. A korábbi igazgató alatt a színész főszerepeket kapott az intézményben. Ő játssza például a Pál utcai fiúkban Bokát. A darab évek óta nagy sikerrel megy.

Kiálltak Eszenyi Enikő mellett

Másfél évvel ezelőtt, amikor a Vígszínház társulata fellázadt Eszenyi Enikő módszerei ellen, Wunderlich József és felesége Bata Kata, aki szintén a Vígszínház tagja, azt írták a Facebookon, hogy ők semmilyen verbális erőszakot nem tapasztalnak az intézmény falain belül. Másnap azonban bocsánatot kértek azoktól a kollégáktól, akiket abuzus ért.

Többen visszatértek a színházba

A botrány után Eszenyi Enikő visszavonta színházigazgatói pályázatát és Rudolf Pétert nevezték ki az intézmény élére. Azóta több színész visszatért a színházba, nyilvánosan senki nem panaszkodott az új igazgatóra, kivéve most, amikor Wunderlich József egy nap alatt két súlyos váddal is nekiment Rudolf Péternek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Wunderlich József, Rudolf Péter