Nem hibáztak a rendőrök, amikor egy 200-zal száguldozó ámokfutót üldöztek az M2-esen – ezt állapította meg a parancsnoki vizsgálat.

Egymásnak ütköztek

Ahogy írtunk róla, két rendőrautó próbált megállásra kényszeríteni egy szürke, rendszám nélküli Mercedest kedden napközben az M2-es autóút Dunakeszihez közeli szakaszán. Egy mögöttük haladó autó fedélzeti kamerájának felvétele szerint a rendőrségi Skodák többször megpróbálták közrefogni és lelassítani a Mercedes kupét. Az autók többször egymásnak ütköztek, majd a menekülő Mercedes felszaladt az M2-es két irányát elválasztó betonelemekre is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Higgadt maradt

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság hosszú Facebook-posztban írt a történtekről, és méltatta az intézkedésben részt vevő őrmestert, aki azt mondta a történtekről: „Dolgozott az adrenalin, de tudtam, higgadtnak kell maradnom.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vizsgálat… a rendőrökkel szemben

A sofőrt két nappal később letartóztatta a bíróság, az üldözésben részt vevő rendőrökkel szemben pedig a hasonló, rendkívüli esetekben szokásos vizsgálat indult. A Pest megyei rendőrkapitányság megerősítette, hogy a vizsgálat lezárult, és kiderítette, hogy a rendőri intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt – erről Szabóné Berki Bianka szóvivő beszélt az RTL-nek.

Letartóztatták, marad a börtönben

Részleteket viszont nem árult el, mert az ügyészségi vizsgálat még folyamatban van. A harmincéves férfit a többi között hivatalos személy elleni erőszak miatt tartóztatta le a bíróság. Ő és védője is fellebbezett a határozat ellen, a napokban azonban a másodfokú bíróság helyben hagyta a döntést, így a férfi szeptember elejéig biztosan börtönben marad.

Ellenállt

A férfi az ügyészség közlése szerint akkor is ellenállt a rendőri intézkedésnek, amikor kihúzták az autójából: rúgkapált, próbált kiszabadulni, és azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”.

„Nem bűnöző”

Ahogy írtunk róla, a férfi családja az RTL Híradónak azt mondta, hogy a harmincéves, kétgyerekes férfi nem bűnöző, csak megijedt, mert nem volt jogosítványa. Szerintük a rendőrök veszélyeztették a férfi életét, amikor a beton elválasztóra szorították a kocsiját.

Veszélyeztették az életét

A férfi családja úgy gondolja: a rendőrök veszélyeztették a hozzátartozójuk életét, amikor a betonelválasztónak nyomták a kocsiját. Véleményük szerint az autó átborulhatott volna a másik oldalra, és akkor még több ember kerülhetett volna életveszélybe – mondták az RTL Híradónak.

Nekiment az őt üldözőknek

A Mercedes olyannyira vérmesen hajtott, hogy még az egyik rendőrautóra is ráhúzta a kormányt és nekiment az őt üldözők egyikének. Egy másik szemtanú szerint mind a két kocsi össze volt törve.

Nem szállt ki magától

A leállósávban az egyik rendőrautó a férfi autója mellett megállt, és a rendőr a szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a kocsijából, aminek nem tett eleget, így az elkövetőt autójából kihúzták.

Ordítozott a rendőrökkel

A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést, azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”. Ezután a férfit megbilincselték, és előállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó