Péntektől látogatható újra a fővárosiak közkedvelt fürdőhelye, a Római-parti Plázs, amely augusztus 20-ig várja a strandolni vágyókat.

Az egyetlen ingyenes hely

A Plázs Budapest egyetlen olyan természetes fürdőhelye, ahol állandóan ellenőrzött vízminőség mellett a látogatók belépődíj fizetése nélkül hűsölhetnek, hódolva az 1973 előtt teljesen elfogadottnak számító dunai fürdőzés élvezetének. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Szigorú ellenőrzés

A megnyitást ezúttal is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, szakhatósági engedélyeztetés, föveny-előkészítés, továbbá a meder átvizsgálása és tisztítása előzi meg, ennek eredményeként 2024-ben is a tiszta és gondozott partszakasz, kiépített infrastruktúra várja majd a kikapcsolódni vágyókat – írja az Óbuda.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Naponta figyelik a vízminőséget

A vízminőség-ellenőrzés a nyitvatartás teljes ideje során napi rendszerességgel ismétlődik majd. Ha a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják a számok, jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve a fürdőhelyet azonnal lezárják.

Hasznos infók:

  • NYITVATARTÁS: 2024. június 28.– augusztus 20, mindennap 10:00–19:00
  • HELYSZÍN: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.
  • BKV-val: a 34-es busz Szent János utcai megállójától pár perc séta
  • BICIKLIVEL: a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. alatti sporttelepen kerékpártárolási lehetőség biztosított
  • AUTÓVAL: parkolási lehetőség a fürdőhelyre merőleges utcákban: Őrtorony utca, Szent János utca, Losonc utca, Kalászi utca

Szabályok a Dunán

A vízi sportok szerelmesei és a fürdőzni vágyók gyakran látogatnak el nyáron a Duna partjára. Kevesen tudják azonban, hogy a vízben, illetve a vízen tartózkodásnak szigorú szabályai vannak – tájékoztat a rendőrség. Mint írják, a balesetek jelentős része megelőzhető, ha betartjuk a közlekedéssel, fürdőzéssel és a balesetmegelőzéssel kapcsolatos írott és íratlan szabályokat, és felelősen, magunkra és egymásra vigyázva strandolunk, sportolunk a szabad vizeknél.

Nem mindenhol lehet fürdeni

A Dunában fürödni azokon a helyeken szabad, amelyek nem esnek tiltó rendelkezés alá, illetve külön jogszabály szerint kijelölt fürdőhelynek minősülnek. Ahol soha senki ne fürödjön: hajóútban, hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében, vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében.

Tiltások

Tilos fürdeni még kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt, zárt vízisí és vízirobogó (jet ski), valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomás területén, egészségre ártalmas vizekben, kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabad vizekben, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület megvilágított, és legfeljebb a mély víz határáig, ahol a tiltó tábla jelzi.

150 ezres bírság

A sérülések és halálesetek elkerülése, valamint a jogszabályok betartatása érdekében a rendőrség rendszeresen, visszatérően tart ellenőrzéseket, és intézkedik azokkal szemben, akik a fürdőzés szabályait megszegik. Ha valaki megszegi a szabályokat, például tilos helyen fürdőzik, szabálysértést követ el, és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Római-part – Forrás: Youtube