Újabb videóval gyarapodott az „Idióta autósok Budapest környékén” című rovatunk. A szabálytalanság annyira mindennapos, hogy nem is kellett sokat várni az első idiótára a képen látható szigetszentmiklósi HÉV-átjáróban. Mint kiderült maximum másfél percet nyert ezzel az illető.

Kiváló lehetőség az agglomeráció hírportáljánál! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a kimagasló jutalékod! A részletekért kattints ide!

A felvétel néhány nappal ezelőtt került fel a Youtube-ra. A posztoló azért készített egy 35 perces folyamatos felvételt, hogy megmutassa, milyen gyakran és hosszan van zárva a sorompó.

Mint írta: „Sokan jelezték, hogy az egyik legnagyobb problémát a Gyári úti átjáró okozza. Volt aki 20-30 perces várakozásról beszélt. Nem hittem el, gondoltam utána járok.” – írja a videó készítője.

Majd így folytatja: „A délutáni csúcsban 16:15 -16:51 között, 36 perc alatt nyolc és fél percig volt öt alkalommal zárva a sorompó, vagyis 27 és fél percig volt nyitva.

A mérése szerint egy zárás másfél és két perc hosszúságú volt, azután feltette azt a költői kérdést: „Nem lehet, hogy az autó a sok? És úgy érzik az autósok, hogy 20-30 perc az átjutás a túloldalra? Fura, mert a sorompó közel sincs annyit zárva, mint amennyit érezni lehet. Sőt, volt, hogy 10 percig nyitva volt, 2 alkalommal is 36 perc alatt.” – írja a videó készítője.

A felvétel során egy durva szabálytalanság is történt, ezt 31:25-nél lehet megnézni a cikkünk alján elérhető videóban.

A fekete golfos sofőr a jól látható piros jelzés és a lecsukódó sorompók ellenére is áthajt a síneken. Szerencséjére nem látszik a rendszáma a felvételen, különben a rendőrség azonnal elvenné néhány évre a jogosítványát és jelentős büntetést is fizethetne.

Egyre nagyobbra duzzad az agglomeráció

Az egyre nagyobbra növő agglomeráció és a főváros közötti utak több helyen is HÉV vonalakat kereszteznek. Az átjárás mindenhol problémás. Legutóbb Óbuda polgármestere arról beszélt, hogy kezdeményezni fogja a szentenderi HÉV-vonal föld alá vitelét, hogy a pálya ne vágja ketté a kerületet.

Kapcsolódó: Itt a válasz arra, mennyibe kerülne a szentendrei HÉV föld alá vitele

Korábban írtunk arról itt a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy három település autósainak javulhat a helyzete, ha megszűnnek a gyakran leeresztett sorompók Szigetszentmiklós déli határában lévő HÉV-megállónál.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő  Zrt. kihirdette a Pest megyei Szigethalom határában létrejövő különszintű közlekedési csomópont tervezői közbeszerzését. Tájékoztatásuk szerint a felüljáró a Mű út és a ráckevei HÉV-vonal kereszteződésében épül meg a Szigetszentmiklós-Gyártelep HÉV-megállónál, ahol jelenleg sorompó működik.

A beruházásra azért van szükség, mert a három település határán fekvő HÉV-átkelőre jelentős forgalmi terhelés nehezedik, gyakoriak a dugók.

Kiemelt kép: részlet a videóból