Decemberben ismét ünnepi arculattal közlekedik a BKV egyik autóbusza Budapesten. A Mikulásbusszal mától a 107-es járaton, Mikulás napján, december 6-án pedig a 95-ös vonalon találkozhatnak utasok.

Hozzájárulás az ünnepi hangulathoz

A BKV idén is igyekszik hozzájárulni utasok ünnepi hangulatához: már közlekedik feldíszített adventi villamosuk, a kisföldalatti megállóiban pedig egészen karácsonyig advent időszakához kapcsolódó versekkel teszik meghitté az utazást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt találkozhatunk a Mikulásbusszal

A Mikulásbusszal december 3-án, 4-én, 10-én, 11-én, 17-én és 18-án a 107-es járaton, Mikulás napján, december 6-án pedig a 95-ös vonalon találkozhatnak utasok.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sűrítik a járatokat

A Budapesti Közlekedési Központ az adventi időszakban az utasok színvonalasabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében a hétvégi napokon sűríti egyes járatait, illetve nagyobb kapacitású járműveket indít. A 80-as trolibusz már november 26-tól sűrűbben jár a bevásárlóközpontok kényelmesebb elérése érdekében.

Nagyobb befogadóképességű buszok indulnak

Emellett az utasok jobb kiszolgálása érdekében, elsősorban a bevásárlóközpontokat érintő járatok sűrűbben indulnak december első három hétvégéjén: a nagykörúti 4-es és 6-os, valamint a budai fonódó hálózaton a 17-es villamos gyakrabban közlekedik. Nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszok közlekednek a 36-os, a 93-as, a 93A, a 132E, a 136-os és a 148-as autóbuszok vonalán; a 85-ös, a 182-es és a 184-es és 194-es járatok a megszokottnál gyakrabban indulnak.

Nem lesz fényvillamos

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról a napokban, hogy az idén nem lesz fényvillamos Budapesten. A BKV indít ugyan ünnepi villamost, de azt nem világítják ki, csak belső dekorációt kap. Facebook-posztjukban úgy fogalmaztak: „az Adventi Villamos idén ünnepi belső díszítésével, girlandokkal, színes gömbökkel, csillagokkal és hópelyhekkel teremt karácsonyi hangulatot.”

Küldetést teljesít  

Az Adventi Villamos a karácsonyi hangulat megteremtése mellett fontos küldetést is teljesít: utazás közben egy hajléktalanóvodát is támogathatunk, hogy szebbé tehessük a legkisebbek karácsonyát – írta a BKK.  Nyolc vonalon utazhatunk vele. Az Adventi Villamossal karácsonyig minden hétköznap délután a 2-es villamos vonalán, hétvégéken pedig 10 és 17 óra között nyolc különböző fővárosi vonalon utazhatnak azok, akik a budapesti tömegközlekedést választják.

Felháborodtak az emberek

BKK posztja alatt felháborodtak az emberek, szerintük az a pár led-égő már nem dobta volna meg tetemesen a költségeket, viszont éppen a mostani helyzetben kellene, hogy meghitt ünnepi hangulatot teremtsenek.

Karácsonyfa, csúcsdísz nélkül

„Végülis ez olyasmi, mintha a csúcsdíszt vennénk le a karácsonyfáról. Még ezt se érdemlik meg az emberek” – írta az egyik csalódott kommentelő. „Szomorú, hogy pont ezen spórolnak, miközben egész évben megszámolhatatlan mennyiségű pénz megy el a folyamatos és felesleges energiapazarlásokra” – tette hozzá egy másik csalódott ember.

Mindenki spóroljon

„A BKV idén a megszokott karácsonyi fényruhát nélkülöző, annál puritánabb, mégis csinos díszekbe öltöztetett adventi villamost indított. Ennek az egyik szimbolikus üzenete, hogy az elszállt energiaköltségek miatt mindenki jól teszi, ha akár ennyit is spórol a világításon” – áll a cég válaszában.

A válság miatt zárják be

A BudaPestkörnyéke.hu adta hírül a közelmúltban, hogy az energia- és gazdasági válság miatt télre bezár a fogaskerekű. Az ideiglenes üzemszünet a tervezett tavaszi pályafelújítás végéig tart, és ennek köszönhetően több mint 120 millió forintot spórol Budapest közösségi közlekedése. Emellett a szakemberek a kötelező karbantartást is elvégezhetik a járműveken. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: indul a Mikulásbusz Budapesten. Fotó: BKK.