A 12.kerületi önkormányzat oldalán azt írják, hogy medvét láttak a Normafánál. Lakossági bejelentés alapján a szakemberek ellenőrzik a hír valóságtartalmát.

Hihetetlen bejelentés érkezett a Pilisi Parkerdő Zrt.-hez csütörtök este: valaki medvét látott bocsával besétálni az erdőbe a Normafánál. A hír a 12. kerületi, Hegyvidéki Önkormányzat hivatalos oldalán jelent meg. A szakemberek kételkednek, de mivel az ördög – vagy inkább a medve – nem alszik, ezért várják hivatalos csatornáikon a bejelentéseket.

hegyvidék.hu azt írja, lakossági bejelentés érkezett arról, hogy csütörtök este a Jánoshegyi és Tündérhegyi utak elágazásánál egy medvét és annak bocsát látták az erdőbe bemenni.

A Hegyvidéki Önkormányzat most mindenkit arra kér, hogy a területen mindenki legyen figyelmes, amíg a szakemberek ellenőrzik a bejelentés valóságtartalmát.

A Pilisi Parkerdő és Normafa Park szakemberei szerint kevés az esély arra, hogy valóban medvét látott a bejelentő, de biztos ami biztos, aki mégis medvére utaló jelet talál a környéken, jelentse a 06 20 499-1111 telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen.

Egyre közelebb jönnek a medvék Budapesthez

A BudaPestörnyeke.hu néhány nappal ezelőtt számolt be arról,  az M3-as autópályához közeli Petőfibánya nevű falunál Heves megyében. A polgármester értesítette a vadászokat, polgárőröket, rendőröket, a medve ugyanis nem játék, emberre támadhat.

Korábban másfél hónapja írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon arról, hogy medvét láttak a fővárostól alig 70 km-re a nógrádi Etesnél.

Áprilisban vélhetően ugyanez a medvecsalád közelebb járt a fővároshoz, mert akkor a városhatártól alig 50 km-re Pásztónál tűntek fel.

Kiemelt kép: illusztráció