Koronavírussal kórházba került egy négytagú, oltástagadó, hamis védettségi igazolvánnyal rendelkező budapesti család. Közülük a szülők tünetei voltak a legsúlyosabbak. Az édesapa elhunyt, a felesége állapota is nagyon súlyos, az ő életéért jelenleg is küzdenek az orvosok.

Nem oltatták be magukat

A négytagú család egyik tagja sem oltatta be magát, ám védettségi igazolványra szükségük volt, mert gyakran utaznak külföldre. Hogy a most tervezett nyaralás végül összejött-e vagy sem, azt nem tudni, ám annyi bizonyos, hogy a családtagok elkapták a koronavírust, és kis időn belül egymás után egy fővárosi kórház intenzív osztályán kötöttek ki.

A szülők kritikus állapotba kerültek

Az édesapa és az édesanya is kritikus állapotba kerül, a családfő életét már nem tudták megmenteni. Az családanya életéért jelenleg is küzdenek az egyik fővárosi kórházban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A gyerekeket is lélegeztetik

A Blikk úgy tudja, a kisiskolás gyerekek is lélegeztetőgépre kerültek. A lap úgy tudja, a kisebb gyermek életveszélyes állapotban van.

A kórház értesítette a rendőrséget

A kórházi dolgozók gyanúsnak találták a négytagú család védettségi igazolványait, ezért értesítették a hatóságot.

Hamis védettségi igazolvány

A rendőrség vizsgálja a családtagok birtokában lévő védettségi igazolványokat. Az elmúlt hónapok azt mutatják, hogy egyre nagyobb keletje van a hamis védettségi igazolványoknak. Jelenleg is 17 olyan ügyben nyomoz a rendőrség, amelyben orvosok, nővérek, ápolók pénzért közreműködtek hamis védettségi igazolványok készítésében.

Hamis papírokkal üzleteltek

Korábban írtunk arról, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján folytat nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya H. S. Mónika és két társa, S. Jennifer és L. Istvánné ellen, akik a gyanú szerint 2021. április 9. és június 15. között jogosulatlanul és engedély nélkül több olyan embert is védettségi igazolványhoz juttattak, akik nem kaptak koronavírus elleni oltást. 

Jelentkezőket toboroztak

A társaság két tagja, a 25 éves S. Jennifer és a 43 éves L. Istvánné a jelentkezőket toborozta, az orvosi asszisztensként dolgozó 37 éves H. S. Mónika pedig azok adatait elektronikusan rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér elnevezésű információs rendszerbe.

60 ezer forintot kértek

Az igazolványokért cserébe általában 60 ezer forintot kértek. A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói az eljárás során a három nő lakásán kutatást tartottak, ahol orvosi bélyegzőt, több millió forintot, 1148 kitöltött regisztrációs nyilatkozatot, oltási igazolásokat, üres oltóanyag ampullákat, jegyzeteket, valamint telefonokat és laptopokat foglaltak le.

Bilincsben vitték el a háziorvost

Idén, július 20-án, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kótajban történt, A. Akeef háziorvost a rendelőjéből bilincsbe verve, vezetőszáron vitték el állig felfegyverzett TEK-
esek. Állítólag 50 ezer forintért adta a pácienseknek a hamis papírokat.

Szabadlábra helyezték

A háziorvost szeptemberben szabadlábra helyezték, ellene önálló intézkedésre jogosult személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folyik nyomozás. Az ügynek 14 gyanúsítottja van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszú börtönévekkel büntetik

A védettségi igazolványokat semmiképp nem éri meg hamisítani, mivel a törvény 5 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja azokat, akik csalni próbálnak. Ugyanakkor az is büntethető, aki hamis védettségi igazolványt hoz forgalomba, vagy azzal kereskedik, illetve a bűncselekményhez szükséges vagy ezt könnyítő jelszót, számítástechnikai programot készít vagy hoz forgalomba.

Kiemelt kép: Semmelweis Egyetem Covid osztály – Forrás: SE/Kovács Attila