Meghalt az ország egyik leggazdagabb magyarja. Claessen Péter, 47 éves korában, önkezével végzett magával.

Az 55. leggazdagabb ember volt

47 éves korában elhunyt Claessens Peter. Az agráriumban tevékenykedő vállalkozó és testvérei az 55. leggazdagabbnak számítottak a 100 leggazdagabb magyart nyilvántartó legfrissebb lista szerint. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kitüntette a külügy

Claessens Peter idén június 24-én, azaz kevesebb mint három hete, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehetett át a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, amellyel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Budai Gyulától vette át a kitüntetést

Forrás: Claessens Group

Önkezével végzett magával

Önkezével vetett véget életének a saját otthonában – értesült az mfor.hu. Halálhírét több hozzá közelálló személy is megerősítette a lapnak. A döntéshez családi és üzleti nehézségek is egyaránt vezethettek, mint írják, a NAV is vizsgálatot folytatott ellene adócsalás gyanúja miatt, de vádat nem emeltek ellene. Cikkünk megjelenését követően levelet kaptunk az adóhatóságtól. Ebben azt kérik, hogy korrigáljuk az mfor.hu oldaltól átvett állítást. Az adóhatóság ugyanis semmilyen büntetőeljárást nem folytatott Claessens Péter üzletember ellen.

Állattartással foglalkoztak

A Claessens családi vállalkozás a 32,4 milliárdos vagyonnnal rendelkezik. A céget vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon Somogyszob Nagybaráti-pusztán. Több mint negyedszázada vásárolták meg a Dél-somogyi Állami Gazdaság romos telepét, ahol a megye legmodernebb állattartó vállalatát hozták létre.

300 főt foglalkoztatnak

Ma már a család Somogy megyében összesen 10 önálló telephellyel rendelkezik és a több mint 300 főt foglalkoztató csoport a térség egyik legnagyobb munkaadója. 

Ennyi volt a cég bevétele

A család tulajdonában lévő cég árbevétele tavaly ismét meghaladta a 30 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 5 milliárd forint körül mozgott. Korszerű óljaikban 8500 egyedből álló tenyészkoca-állományt tartanak, az állatok évente 350 ezer malacot fialnak.

Tehenészetük is van

Ezekből 200 ezret saját hizlaldájukban nevelnek fel, a szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik meg. A tehenészetükben 2000 tehenet tartanak, tejtermelésük éves szinten több mint 24 millió liter. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: Claessens Peter – Forrás: Claessens Group