Pénteken megnyílt a Szent István téren Budapest egyik legszebb karácsonyi vására, ahol most is elérhetők a fix áras ételek 1500 forintért, illetve az egész vásár területén 450 forintban maximalizálták a forralt bor decijét.

Újra megnyílt az Advent Bazilika

November 17-én, immár tizenharmadik alkalommal nyílt meg az Advent Bazilika, amit annak idején azzal a szándékkal hoztak létre a szervezők, hogy semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtve, minőségi időtöltést és különleges gasztronómiai kínálatot nyújtsanak a látogatóknak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

1500 forintért már ehetünk!

Idén az ételek tekintetében a hungarikumok kerültek a középpontba, több mint százféle fogásban megtalálhatók azok az ikonikus magyar élelmiszerek, mint például a fűszerpaprika, a Tokaji aszú, vagy például az akácméz. Jó hír a hazai vendégeknek, hogy idén is lesznek minden standon olyan fogások, melyeknek kötött ára van: minden fogás megtalálható 1500 forintért a kereskedőknél.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

450 forint egy deci borért

„Mivel nagyon széles, közel száz fajta ételt lehet kóstolni itt a vásárban, így minden nap más más étel tölti be ezt a szerepet, és minden kereskedőnél más étel van kínálva ezen az áron. A forralt bor decije pedig 450 forintban van fixálva az egész vásár területén” – árulta el a Metropolnak az esemény nagykövete, Kovács Lázár séf.

Rekordot döntve

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról egy éve, hogy rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson a budapesti Advent Bazilika rendezvény. A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak – olvasható a szervezők közleményében. 

Tripláztak

A Szent István téri adventi rendezvény ezzel triplázott: 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett, és ezzel a karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.

Csaknem 375 ezren szavaztak

Idén rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 ezer 803 szavazatot adott le kedvencére. Az Advent Bazilikát 51 ezer 253 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére. A triplázás korábban eddig csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült.

Bárki szavazhatott

A szavazás online zajlott, bárki voksolhatott, egészen december 8-ig. A budapesti vásár 2019 és 2021 után már harmadszorra végzett az élen. Olyanokat utasított maga mögé, mint a bécsi, a bázeli, a prágai és a brüsszeli karácsonyi vásár.

Fontos elvárások

Olyan karácsonyi vásárokra lehetett szavazni, amelyek kulturális és művészeti eseményeket is kínálnak koncertekkel, kreatív műhelyekkel, karácsonyi fényekkel, tűzijátékokkal és jégpályákkal, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, helyi élelmiszereket és kézműves termékeket kínálnak a vásárlóknak.

A dobogósok

A Szent István-bazilika melletti karácsonyi vásár mögött a második helyen a lengyelországi Gdansk, a harmadikon pedig a romániai Craiova rendezvénye végzett a szavazáson.

Lánykérés, fényfestéssel

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a Bazilikára vetített fényfestéssel kérték meg egy külföldi lány kezét a magyar fővárosban. A romantikus esemény megható pillanatokkal zárult, az ifjú jegyespárral együtt örültek a karácsonyi vásár látogatói.

Boldogan mondott igent

A lánykérésről mit sem sejtő hölgy boldogan mondott igent. A romantikus pillanatnak a karácsonyi vásár látogatói is tanúi voltak, akik osztoztak az ifjú jegyespár örömében. Mint kiderült, a vőlegénynek az Adventi Bazilika csapata segített megszervezni a meglepetést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a karácsonyi vásár a fővárosban. Fotó: archív