Két hónapja, január közepén koronavírusban meghalt Sas József humorista. A pesthidegkúti házukban egyedül élő felesége, Komjáti Zsuzsa megtörten beszélt szeretett férje utolsó napjairól és a fájó magányról.

Elkapta a koronavírust

Sas József három éve, egy thaiföldi nyaraláson kapott agyvérzést, azóta szinte teljesen ágyhoz kötve élt, egy szakápoló is vigyázott rá. A nagy nevettető tele volt életkedvvel és ötletekkel, de végül így sem tudták elkerülni a koroanvírus-járványt, pedig a pesthidegkúti otthonukba csak negatív lelettel lehetett belépni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Élni akart

„Sokan azt gondolhatják, Jóskának megváltás volt a halál. Ez nem igaz. Ő igenis élni akart, még így is, ágyhoz szögezve, kiszolgáltatva, elesetten. Éreztem rajta, hogy ott dolgozik még benne valamiféle hihetetlen élni akarás. Nem panaszkodott. De hogy milyen érzések dúltak a lelkében időnként, azt csak a szeme árulta el nekem” – mesélte Zsuzsa asszony a Blikknek.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Nagyon rosszul lett

Sas József özvegye azt is elmondta, hogy az év végén még együtt filmeztek, de aztán január elsején már nagyon rosszul lett Jóska, mentőt kellett hívni hozzá, a tüdeje már nem nagyon működött. „Soha nem felejtem el, a mentőtiszt azt mondta nekem: Asszonyom, imádkozzon!” – idézte fel a humorista özvegye.

Nem engedték be hozzá

Két nappal később bement Jóska után a János kórházba, akkor volt a születésnapja, vitt neki egy tortát, rajta gyertyákkal, de nem engedték be hozzá.

A lánya simogatta édesapját

„Nem sokkal később a lányunk meglátogathatta, és tudom, hogy ült az ágyánál ott a kórházban, simogatta az apja fejét, és énekelt neki. Jóska január 17-én, vasárnap hunyt el. El sem tudtam köszönni tőle” – mondta könnyes szemekkel Zsuzsa asszony.

Ürességet érez

A pesthidegkúti ház azóta üres, Sas József özvegye megpróbál talpon maradni, elsősorban lelkileg. Mint mondta: „Pokoli két esztendő van mögöttem. Elfáradtam. Amióta nincs Jóska, ürességet érzek, kívül és belül. Néha főzök magamnak, sokszor már ehhez sincs kedvem.” – mondta szomorúan Zsuzsa.

A legendás Sas

Sas József Békéscsabán született 1939. január 3-án, édesapja szintén színész volt, ám a holokauszt áldozatául esett. Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját 1957-ben végezte el majd a győri Kisfaludy Színházhoz (jelenlegi nevén Győri Nemzeti Színház) szerződött. Tagja volt 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak. 1973 óta a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985-2009 között igazgatója is volt. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estnek írója, és valamint előadója volt.

3 éve vonult vissza

Sas 2018-ban az egészségügyi állapotára hivatkozva visszavonult, 2019 elején éppen a feleségével nyaraltak Thaiföldön, amikor agyvérzést kapott, különgéppel hozták haza. A kabarékirályra ezután hosszú rehabilitáció vért, Újra tanult beszélni és járni. Állandó felügyeletre volt szüksége. Otthonában folyamatosan látogatta egy gyógytornász. A színész 1977-ben vette feleségül Komjáti Zsuzsát, egy lányuk született Sas Ágnes. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Sas József – Forrás: Youtube