Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt tragikus baleset történt Mindszentnél: mint megírtuk kedden reggel 7 óra előtt egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben több mint tízen megsérültek, öten pedig a helyszínen meghaltak. 

Rokonok utaztak az autóba

A Citroën Jamper típusú kisteherautóban heten utaztak, egy Zsolt nevű férfi vezetett. Sógorait vitte munkába. Az ütközés következtében a kisteherautó megpördült és mintegy 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók a balesetről

Képek forrása: Facebook/Katasztrófavédelem

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem maradt ideje fékezni

Kiskunfélegyházáról Hódmezővásárhelyre tartó motorvonat vezetőjének alig maradt ideje fékezni, amikor az átjáróban váratlanul elé hajtott egy kisteherautó. “A fékhatás így már nem érvényesülhetett” – mondta kedden a MÁV szóvivője.

Kapcsolódó:

Nem hibázott a mozdonyvezető

A mozdonyvezető mindent az utasításoknak megfelelően tett, betartotta a pályaszakaszon érvényes 80 kilométer per órás sebességhatárt is. A biztosítóberendezés jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott – tudatta a szóvivő.

100 métert siklott a vonat

A vonaton a vezetőn és a jegyvizsgálón kívül tizenketten utaztak. A mozdonyvezetőn kívül mindenki megsérült. A jármű az ütközés után csaknem 100 métert siklott, majd az oldalára borult. Az anyagi kár meghaladhatja a 100 millió forintot, a motorvonatot selejtezni kell – közölte korábban Biber Anett szóvivő.

Férjét, apját és testvérét gyászolja

A Blikk munkatársa a tragédiát követően a helyszínen járt, a településen beszéltek a balesetben meghalt sofőr feleségével. S. Vivien most a férjét, Zsoltot, az édesapját és a testvérét is gyászolja.

Az egyik áldozat testvére is megszólalt

A portálnak megszólalt az egyik áldozat testvére, Kulcsár Márk elmondta, hogy a férfiak építőipari munkát végeztek régóta, Nagyfára indultak kora reggel dolgozni. “Én hamarabb elmentem reggel itthonról, előző este beszéltem utoljára a testvéremmel. Az interneten láttam egy képet a balesetről, megismertem az autót, így tudtam meg, mi történt. Mindig a sofőr háta mögött ült István, esélye sem lehetett a túlélésre” – mesélte megtörten a lapnak.

Nem engedték elbúcsúzni

Imádtunk együtt horgászni, a napokban is éppen erre készültünk, de ez már nem valósulhat meg. Korábban még egy saját tiszai faladikot is építettünk együtt. A szüleinkkel azonnal a helyszínre siettünk, de már nem engedték, hogy elbúcsúzzunk tőle. Nem mehettünk be a lezárt területre, pedig szerettem volna még utoljára látni őt. Édesanyánknál már kétszer volt az orvos a történtek óta, mindenki teljesen összeomlott a családban” – mondta gyásztól összetört testvér.

Az egyik túlélő semmire sem emlékszik

A portálnak a másik túlélő párja is megszólalt, ő elmondta, hogy László egy szegedi kórházban tartózkodik jelenleg, magánál van, tud vele kommunikálni, azonban semmi nem emlékszik a történtekből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült felvétel – Forrás: Facebook/Katasztrófavédelem