Még mielőtt az olvasó azt várná, hogy itt pontosan megnevezünk egy márkát és/vagy egy modellt, el kell “szomorítanunk” mindenkit: nincs univerzális megoldás, válasz a kérdésre. Minden attól függ, hogy pontosan mire és hogyan akarjuk használni a berendezést, ez befolyásolja a legnagyobb mértékben azt, hogy melyik lesz “A Mi Nyomtatónk”.

Milyen szempontokra érdemes odafigyelni?

Szerencsére ma már több segítség is a rendelkezésünkre áll, mint például a nyomtatóválasztó a TechOffice jóvoltából, hogy garantáltan az igényeinknek megfelelő gép kerüljön beszerzésre. Természetesen ettől függetlenül is van még pár kérdés, amit fel kell tennünk magunknak és azoknak a személyeknek, akik a legtöbbet fognak a nyomtató szolgáltatásaival élni. 

Az első és legfontosabb, hogy mégis mennyire vesszük majd igénybe a gépet? Ha már eddig is volt ilyen az irodában, akkor egyszerű a számítás, csak visszagondolunk, hogy átlagosan egy nap mennyi oldal került ki belőle, vagy ha vannak erről pontos feljegyzések, akkor azt nézzük át. Ez alapján már könnyen kijöhet az az eredmény, hogy a legolcsóbb megoldásokat érdemes elkerülni, mivel azok általában arra jók, hogy pár naponta néhány oldalt kinyomtassunk. Se többre, se kevesebbre.

Az általános ajánlás is az, hogy a nyomtatón lévő árcédula az utolsó szempontok között kell, hogy szerepeljen, mivel ennél jóval fontosabb tényezők vannak, amelyek befolyásolják az ideális eszköz kiválasztását.

A könnyű kezelhetőségről nem szabad elfeledkezni

A kapacitás és az árazás mellett van egy tényező, amiről sajnos nagyon sokszor elfeledkeznek: mennyire egyszerű elsajátítani a nyomtató használatát? Kifejezetten fontos ez, ha a gépet nemcsak 1-2 ember fogja használni, hanem többen is hozzá fognak férni. Ilyenkor jellemző az, hogy mindenki “egyedi” beállításokat használ, ami a következő nyomtatást erősen befolyásolni fogja. 

Ezért is ajánlott olyan eszközt választani, aminek beállításához nem szükséges többhetes betanítás, a kezelőfelület egyszerű és letisztult, még az avatatlan kezek is viszonylag hamar el tudják sajátítani a használatát.

Garancia és fenntarthatóság

A legtöbb gyártó nem ad garanciát az összes alkatrészre, mivel azokat “kopóalkatrésznek” titulálják. Ennek ellenére nem lehetetlen garanciális gépet beszerezni, csupán pár tényezőre kell odafigyelni. Például válasszunk olyan modellt, amihez itthoni raktáron vannak alkatrészek, meghibásodás esetén ne kelljen 3-4 hetet várni arra, hogy egyáltalán megérkezzen az új elem.

A működtetésnél a legkritikusabb pont a patron ára. Olcsóbb nyomtatók esetén a toner gyakran drágább, mint maga az eszköz. Itt fontos kiemelni, hogy az utángyártott festékeket jobb elfelejteni, mivel az a nyomtatóban is kárt tehet. Ne a nyomtató árát figyeljük elsősorban, hanem a fenntartásával kapcsolatos költségeket hosszú távon. A megfelelő eszköz kiválasztása nem gyerekjáték, de szerencsére elérhető profi segítség.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.