Minden ember életében nagy szerepet játszanak a színek: tudjuk, milyen színű ruhákban érezzük jól magunkat, érzi, milyen színnel töltsük meg otthonunkat, hogy szívesen térjünk haza.

A technikának köszönhetően ma már a színes ablakok által is kifejezhetjük önmagunkat. Az alábbi cikkben bemutatjuk, melyik szín milyen jelentést hordoz magában, illetve az önkifejezés egy számodra talán ismeretlen módját ismerheted meg.

Melyik szín mit jelent?

Minden szín más és más jelentéssel bír. Egyes kultúrákban a szerettünknek adott virág színe is üzenetet rejt, valamint az általunk reggel kiválasztott ruha színe is jelentéssel bírhat környezetünk számára. Nézzük, milyen üzenetet sugároz egy-egy alapszín a mindennapi öltözködésben!

Lássuk az alapszínek jelentését:

  • A fehér szín letisztultságot, ártatlanságot és egyszerűséget sugároz. 
  • A fekete eleganciát, méltóságot mutat. Emellett a fekete szín kultúránkban a gyász jele is.
  • A piros szín viselője egy energikus, biztos kiállású ember képét alakítja ki magáról.
  • A sárga szín a vidámságot, a pozitív gondolkodást és az életkedvet jelképezi.
  • A zöld szín nyugtató hatású, emellett természetességet és békességet sugároz.
  • A kék szín higgadtságot, bizalmat mutat, mindemellett a békesség színe.
  • A barna szín a férfiasság és a megbízhatóság színe.

Otthon is stílusosan

Természetesen nem csak öltözködéseddel fejezheted ki önmagadat, hanem mindezt otthonodban is megteheted. Színes falak, színes ablakok, színes bútorok – semmi sem szabhat határt fantáziádnak!

Ma már tényleg bármilyen színűvé varázsolhatod otthonodat, ugyanis mindenből elérhető minden szín. A mai technológiának köszönhetően egyedi színűre festheted faladat, egyedi bútorokat rendelhetsz, de még egyedi színes ablakok is elérhetőek. Találd meg a személyiségedhez legjobban illő színt vagy színeket, amellyel igazi otthont varázsolhatsz lakásodból!

Színes ablakok – Illeszd ablakaid színét stílusodhoz!

A színes falak és bútorok mellett ablakcserekor ma már elérhetőek színes ablakok is. Az Te dolgod csupán annyi, hogy megálmodd, milyen színű nyílászáró illene leginkább otthonod színeihez. Természetesen választhatsz az alapszínek közül is, viszont napjaink technológiája lehetővé teszi, hogy egyedi színezésű színes ablakokat is rendelhess.

Elérhetőek úgynevezett anyagában színezett ablakok is, amelyek előnye, hogy nem csupán a külső felület színes, hanem az ablaktok és az ablakszárny belseje is színezett lesz. Emellett a színes ablak karcolás esetén sem veszít színéből, a sérülés úgymond láthatatlan lesz.

Minden egy oldalon színezett színes ablak a fóliázás technikájával készül nálunk, ugyanis ezek a modellek esztétikus megoldás nyújthatnak hosszútávra. Kétoldali színezés esetén azonban nem javasolt fóliázott színes ablakot kérni. 

Egy szín tehát rengeteget elmondhat egy emberről, legyen szó épp a ruhája színéről, vagy az otthonát stílusosabbá és egyedibbé varázsoló színes ablakok színéről. Amennyiben felkeltette érdeklődésedet az egyedi színezésű ablak, keress minket bizalommal!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.