26 ezer forintot költött el egy négytagú család a budapesti Palatinus strandon. Ebben a belépők és egy étkezés is benne volt. Mi a lángosárakat hasonlítottuk össze a 3. kerületben.

Kedvezményes jegy

11600 forint – ennyit fizetett csak a jegyért egy négytagú család, akiket a Blikk kísért el a Palatinus strandra. Szomolányi Tímeáék a kasszánál mindjárt ott is hagytak 11 600 forintot belépőjegyre. Ez kedvezményes ár hiszen volt benne diákjegy és családi is.

Ami benne van a belépőben

A csúszda ezek után már “ingyen” van, ahogy a különböző medencei élményelemek is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Belépők másutt

Budapesten múlt szerdán emelték az árakat. A Paskál fürdőbe a hétvégi napokon több mint 10 ezer forintért mehet be egy 4 tagú család, ez 900 forinttal több, mint eddig. A belépők 8,7, a bérletek 10-14 százalékkal drágultak a fővárosiak legkedveltebb strandjain. A történelmi fürdőkbe, amelyeket többnyire külföldiek látogatnak, 20 százalékkal magasabb áron lehet bejutni. A Gellértbe például már 7600 forint egyetlen felnőtt belépő – szekrényhasználattal.

Drága dolog az éhség

Ami érdekes, hogy menniybe kerül csillapítani az éhséget, ha nem otthonról hozottat eszünk. Ha már strandol az ember, akkor ez is egy élményelem, bár most már meglehetősen drága.

Szerényen

A riportban a felnőttek megosztoznak egy sült hekken, hozzá egy adag sült krumplival, kenyérrel, kovászos uborkával, egy-egy sörrel. A gyerekek sajtos-tejfölös lángost kérnek, desszertnek palacsintát és üdítőt is. 15 ezer 297 forint lett a számla.

2500 a lángos

Mit ettünk ennyi pénzért? A hal 3397 forint, a lángos darabja 2500, 1200 a krumpli… – olvasható Tímea és György számolgatása.

A Rómain sem olcsó

Ezek után mi is kíváncsiak voltunk a lángosárakra, a 2500 ugyanis kimondottan soknak tűnt. A 3. kerület népszerű részén, a Római-parton néztünk szét. Itt 1600 forintba került egy sajtos-tejfölös lángos, a sima 1000 forintot kóstált. Az csendben tesszük hozzá, hogy míg a csülkösnek mondott babaleves tavaly 1390 forintba került, ez idén már 1890.

Az ártábla a Rozgonyi Piroska utca végénél

A piacon sokkal olcsóbb

Van azonban egy oázis Béksámegyeren, ahol még bekebeliek a lángosárak. Magunk sem értjük pontosan, de a simát 400-ért adják, és a sajtos-tejfölös is bőven ezer alatt marad. Ez a békásmegyeri piacnál található lángosos.

Íme, a bizonyíték

A hivatalos infláció

A fogyasztói árak átlagosan 10,7 százalékkal haladták meg májusban az egy évvel korábbit, 1,7 százalékkal nőttek egy hónap alatt – közölte a szerdán. A közlemény szerint az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább.

Táblázatban

Címlapkép: BudaPestkörnyéke.hu.