Baleset miatt nem közlekedik a 2-es metró az Örs Vezér tere és a Déli pályaudvar között, közölte a BKK ma 14 óra után pár perccel. A BudaPestkörnyéke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója úgy tudja, hogy a mentésben résztvevő egyik biztonsági őr elájult.

Metró alá esett

A Katasztrófavédelem információi szerint a 2-es metró alá esett egy ember Budapest 5. kerületében, a Deák téri állomáson, az Örs vezér tér felé vezető oldalon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Mentőbe teszik a sérültet a Deák téren

Fotó: BudaPestkörnyék.hu/Gombkötő Krisztián

Kiemelik a mentőárokból

Mint írják a fővárosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, megkezdték a metrószerelvények szétválasztását, hogy kiemelhessék az embert a mentőárokból. A helyszínre a mentők is kiérkeztek.

Mentőegységek a Deák téren

Nem járnak a szerelvények

A Deák téren a metróaluljáró közelében több tűzoltóautó és mentők állnak. Jelenleg a teljes vonaton leállt a metró, az Örs Vezér tere és a Déli pályaudvar között pótlóbusszal lehet közlekedni.

Elájult egy biztonsági őr

A BudaPestkörnyéke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója úgy tudja, hogy a mentésben résztvevő egyik biztonsági őr elájult. Őt is a mentők látták el, ez látszik az alábbi képünkön.

Ápolják az elájult biztonsági őrt

Baleset volt az Astoriánál is

Múlt pénteken az Astoriánál volt baleset. Ott egy utas lába beszorult a szerelvény és a peron közé. A mentés idején a 2-es metró teljes vonalán pótlóbuszok szállították az utasokat.

Mentőegységek az Astoriánál

Beszorult egy utas lába

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője akkor azt közölte, hogy a 2-es metró vonalán az Astoria megállónál, az Örs vezér tere felé vezető oldalon egy ember lába a szerelvény és a peron közé szorult. 

Kiszabadították az utast

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, a mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végezték. A tűzoltók az áramtalanítás után egy speciális, felfújható emelőpárna segítségével tolták el a szerelvényt a perontól, hogy a nő lábát ki tudják szabadítani. A sérültet átadták a mentőknek.

Ez is érdekelni fog

Kiemelt kép: Egy korábbi mentésnél készült felvétel – Forrás: Katasztrófavédelem