A pénteki heves esőzések után beázott a Mol új toronyépülete. A szemtanúk szerint felfújható gyerekmedencékbe gyűjtik össze a beszivárgó vizet a nemrég átadott modern épületben.

Gyermekmedencében gyűjtik a vizet

A pénteken lehullott jelentős mennyiségű csapadék a Mol felhőkarcolójában is gondokat okozott. A helyszínről származó információk szerint az épületbe is beszivárgott a víz, és kék színű, felfújható gyermekmedencékben gyűjtik a csöpögő csapadékot. A szerint ez csupán egy gyors szükségmegoldás volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Átmeneti megoldás volt”

„A Mol a kivitelezővel közösen már dolgozik a probléma elhárításán, a jelenlegi, épületen belül használt megoldás csupán átmeneti jellegű. A pénteki esőzés a Mol Campus esetében is okozott problémát. Azonban a hasonló, elemes homlokzattal és bonyolult geometriájú üvegfelülettel készült épületek esetén a kezdeti időszakban előfordulhatnak hasonló esetek” – írta a cég a Telexnek.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Már májusban is előkerült

A lap információi szerint a hiba májusban már biztosan fennállt, ugyanis akkor is ugyanilyen kék gyerekmedencékkel fogták fel a szivárgó vizet.

Bárki láthatta

A hipermodern felhőkarcoló néhány hónapja is egy „folyó üggyel” került a lapok hasábjaira. A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy az épület mosdói is áttetsző külső falakat kaptak, így sötétedés után, bárki megtekinthette, ahogyan a Mol alkalmazottai WC-n vannak.

Árulkodó testtartás

A piszoárok nem az üvegfalra, hanem a belső oldalra vannak felszerelve, de ettől függetlenül a jellegzetes, előrenyúló kézből és kisterpeszből álló testtartás alapján mindenki számára egyértelmű volt, milyen tevékenység közben láthatók a vállalat dolgozói.

Mém lett belőle

A jelenség híre eleinte csak chaten egymásnak küldözgetett képek formájában terjedt, majd egy fotó nyilvános Facebook-posztokban kezdett felbukkanni, végül Sebestyén Balázsék reggeli műsorát is megjárta a téma. 

Nem direkt volt

A cég sajtóosztálya tömören reagált: „A helyzetről tudomásunk van és megtettük a szükséges lépéseket.” Ez alapján úgy néz ki, a vizelés közszemlére tétele nem szerepelt az építtetők szándékai között.

Elképesztő körülmények

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a MOL új székházában elképesztő körülmények közt dolgoznak majd az emberek. „Napenergiával látjuk az épületet, a mosdók öblítését csapadékvízből oldjuk meg, a teljesen megújuló energia összértéke több mint 35 százalék a talajszondás hűtés-fűtésnek köszönhetően. De a fenntarthatóságnak van egy másik iránya is, ami az épületben lévő terek rugalmasságára vonatkozik.” – mondta Ratatics Péter, a MOL magyarországi operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fotók a székházról – Forrás: Facebook