A szaniterek választékát tekintve manapság már nem nagy gond a különböző méretekkel rendelkező kiegészítők választása sem. A hatalmas kínálat azonban megnehezíti a döntést, hiszen végtelen fajtájú termék van a piacon, legyen szó különböző anyagú, formájú és méretű szaniterekről. Ebből a cikkből kiderül, hogy miből készül a jó szaniter.

A szaniterek anyaga

A legtöbb változatot fehér cserepű, tömör kerámiából gyártják. A porcelán a mai napig ennek az iparnak a legnemesebb anyaga, amelyet nagyon magas hőmérsékleten égetnek tömörre, ennek pedig eredetileg fehér színe van. A felületét fényesség és egyenletesség jellemzi. Az ebből az anyagból készült szanitereket számos tulajdonság védi meg a fizikai és a kémia hatásokkal szemben. Legyen szó alacsony vízfelvételről, keménységről vagy éppen kiemelkedő szilárdságról, ezek mind óvják a minőségi termékeket. 

A porcelánból készült darabokat mázzal vonják be, a szabvány szerint pedig a vízfelvétel nem lépheti át a 0,5%-ot. Természetesen akadnak olyan változatok is, amelyek értéke 0,5 és 5 közé esik. 

A szanitereknek tehát többféle követelménynek meg kell felelniük. Alapvető a már említett vízhatlanság, illetve a könnyű és a gyors tisztíthatóság. Szinte minden létező anyagnak vannak gyengeségei, hiszen a fa szinte használhatatlan, a zománcozott változatok pedig nehezen viselik a súrolószereket. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen terméket építünk a fürdőszobába. 

A Mozaikkerámiánál is kapható szaniterek készülhetnek továbbá könnyen tisztíható bevonattal egyaránt. Ennek köszönhetően sokféle formában vásárolhatunk fürdőszobai berendezéseket, beleértve a legmodernebb trendeket egyaránt. 

A szaniterek ápolása

A prémiumminőségű szaniterek hosszantartóan állnak ellen a háztartásban használatos kozmetikumoknak és vegyszereknek. A tartósság és a higiénia miatt azonban fontos a gyakori tisztítás és ápolás. A mindennapos tisztításhoz elegendő egy kis meleg víz és egy törlőkendő. Azonban ha makacsabb szennyeződéssel nézünk szembe, mint a szappan és a zsír, akkor ahhoz már megfelelő tisztítószerre is szükség lesz. Ez lehet ecet, amely hatékonyan távolítja el a vízkőlerakódásokat, de hatásosak lehetnek a fluort tartalmazó vegyszerek is. Ez lehet fogkrém és a rozsdátlanító is, amelyekkel azonban nagyon óvatosan kell dolgozni, hiszen könnyen képezhetnek foltokat.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!