Szentendre ikonikus épülete egyre rosszabb állapotban van, a kormány 3 éve a felújításra fordítható közel 3 milliárdos keretről döntött, a városvezetés szorgalmazta a felújítással kapcsolatos egyeztetéseket, de a Magyar Turisztikai Ügynökségnél elakadt az ügy, legutóbb haladékot kértek, mert a járvány miatt az ország turisztikai koncepcióját gondolják újra

Nem tűr halasztást a kereskedőház felújítása – nyilatkozta Fülöp Zsolt Szentendre polgármestere. Az elmúlt évek alatt a tetőszerkezet teljesen meggyengült, és nem védi az épületet beázásoktól.

Az épület egy részét hálóval borították be, hogy ne veszélyeztessék a járókelőket a lehulló cserepek, faldarabok. A felső szint falai gombásodnak, a gerendák szétporlanak. Ha tovább romlik az állapota, kénytelen lesz a városvezetés a tér egy részét lezárni.

Ugyan a turisztikai fejlesztések keretében 2017-ben a kereskedőház felújítására fordítható közel 3 milliárdos keretről döntött a kormány, de a Magyar Turisztikai Ügynökségnél elakadtak a felújítással kapcsolatos egyeztetések.

Szentendre városvezetése a járvány előtti időszakban kiemelt feladatának tekintette, hogy a várost közvetlenül érintő, 8,2 milliárdos turisztikai fejlesztési program végrehajtása ne akadjon el, ezért minden kormányzati illetékest, több kormánypárti politikust megkerestek – írja a Szentendre.hu

Levélben kérték Rogán Antal, a Magyar Turisztikai Ügynökség felügyeletét ellátó a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének, a körzet országgyűlési képviselőjének, Hadházy Sándornak a támogatását is. 

Többször szorgalmazták az együttműködést a Magyar Turisztikai Ügynökség Vezérigazgatójánál, Guller Zoltánnál. Az MTŰ vezetése legutóbbi válaszában a koronavírus járvány miatt haladékot kért, mert jelenleg az ország turisztikai koncepcióját gondolják újra.

Hogy az épület jelenlegi állapota ne romoljon tovább Szentendre Város Önkormányzata és a Ferenczy Múzeumi Centrum állagmegóvási tervet dolgoz ki, amely alapján a legégetőbb feladatokat elvégzik.

Szentendre ikonikus épülete, az 1700-es évek elején épült, Magyarország egyetlen dalmát típusú kereskedőháza van veszélyben, ha nem kezdődik el rövid időn belül a felújítása.

Újabb vaddisznó-meglepetés Szentendrén, már az önkormányzat is lépni kényszerült

A város Pismány nevű városrészében, a Cseresznyés utcában készült az a felvétele, amelyet…A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

Orbán Viktor felemelhette a szemöldökét a szentendrei ötlettől: Kerékpáros híd helyett bringa-kompokat a Dunára

Hamvába dőlt a szentendrei EuroVelo kerékpáros híd építése, azonban egy új ötlet megvalósulásával…A teljes cikk ide kattintva olvasható el!

Kiemelt kép: Szentendre, kereskedőház – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu