Meglepő állítások hangzanak el a 444.hu nemrég nyilvánosságra került videójában. Azt állítják, hogy valóságos maffia működött egy BKV-val szerződött cég körül. Ráadásul amikor ez a cég a belügyminiszter bizalmasához került, mindenkit kitakarítottak onnét. A 38 milliárdos vircsaft Tarlós István főpolgármestersége idején indult, és Karácsony Gergely idejébe is átnyúlnak a szálak. A főpolgármester ma belső vizsgálatot rendelt el.

Akció a cégnél

Tavaly nyáron, 2021. július elsején a NAV és a TEK egy átfogó akcióban lecsapott egy hatalmas szervezetre. A lekapcsolt személyek a BKV informatikai rendszerét is üzemeltették. Érdekesség, hogy egy nappal korábban Pintér Sándor belügyminiszter bizalmasának tartott, Tasnádi Lászlónak a cége 100 százalékos tulajdonosa lett annak a cégnek, amely a BKV informatikai rendszereit üzemelteti – hangzik el a videóban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helycsere a cégnél

A videóban elhangzó összefoglaló szerint a belügyminisztériumhoz köthető személyek tehát megszerezték azt a céget, amely a BKV informatikai rendszerét működteti, másnap a NAV akciót tartott a cégnél, és az összes korábbi személyt lekapcsolták – állítják a 444.hu videójában, amit a cikkünk alján nézhetsz meg. 

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Adócsalásra szakosodott cégháló

A videóban részletesen elmesélik, hogy Tarlós István idejében a BKV-val szerződést kötött cég körül hogyan jött létre egy adócsalásokra szakosodó cégháló. A NAV milliárdos költségvetési csalás miatt kezdett nyomozni tavaly nyáron.

38 milliárd forint

Óriási pénzről van szó. A problémásnak tartott cég 38 milliárd forint értékben 10 évre nyerte el a BKV informatikai rendszerének üzemeltetési jogát. Összehasonlításként, a Városháza épületét 40 milliárd forint piaci értéküre becsülik. Ezt az üzletet vette át a 444.hu szerint a belügyminiszter bizalmasa.

Fiktív számlák

A videóban lényegében azt állítják, hogy a gyanú szerint a BKV informatikai rendszerét működtető cég évekig valóságos számlagyárként működött, fiktív számlákat állítottak ki a céghálóban lévő cégeknek, ennek az áfáját pedig megpróbálták milliárdos tételben visszaigényelni.

Csendben nézték

A videóban az is elhangzik, hogy a Karácsony Gergely vezette Városháza időközben vizsgálatot indíthatott volna, és annak is utánanézhettek volna, hogy valóban ennyi cégre és ilyen sok milliárd forintra van szükség a BKV informatikai rendszeréhez, ez helyett csendben nézték, hogy a belügyminiszter bizalmasa átveszi a bizniszt – hangzik el a cikkünk alján megnézhető videóban.

Ma vizsgálatot rendelt el a főpolgármester

Karácsony Gergely nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt reagált a videóban elhangzottakra. Így fogalmaz a közösségi-oldalán: „Több sajtóhír megjelent arról, hogy nyomozás folyik a BKV egyik korábbi beszállítójánál költségvetési csalás miatt. A SYS IT Kft.-vel az előző városvezetés idején, 2019 nyarán kötötték a szerződést, a céggel már nincs üzleti kapcsolata a BKV-nak. Mindenesetre felkértem a társaság felügyelőbizottságát, hogy vizsgálja meg a 2019-es közbeszerzés szabályosságát, illetve azt is, hogy a cég állított-e ki fiktív számlákat a BKV felé. Ha szabálytalanságra bukkannak, természetesen mi is feljelentést teszünk.” – írta a főpolgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó, a Karácsony Gergelyhez kapcsolódó rész 09:00-től kezdődik

Itt van Karácsony Gergely posztja a témában

Kiemelt kép: Karácsony Gergely, forrás: MTI