Egy gödi férfi kérte rendőrök segítségét 2022. augusztus 30-án este. Elmondása szerint távolról az interneten keresztül valaki belépett a netbankjába, ahonnan 2.099.000 forintot átutaltak egy számára ismeretlen bankszámlaszámára.

Intézkedni kezdtek a rendőrök

A dunakeszi rendőrök késlekedés nélkül minden szükséges és azonnalos intézkedést megtettek, hogy az ismeretlen nyomára bukkanjanak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rábukkantak egy férfira

Két nappal később kutatási határozattal a kezükben kopogtattak gyanújuk szerint a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 23 éves férfi budapesti tartózkodási helyén.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Több áldozata is volt

A kutatás alkalmával bankkártyákat, telefonokat, 1.750.000 forintot, 100 eurót és 1200 dollárt találtak. A zsaruk kiderítették, további 3 áldozattól is történt az ominózus napon utalás, a számla zár alá vételét elrendelték, a többi sértett azonosítása a nyomozás további részét képezi.

Rengeteg pénzt csalt ki

Nem ismerte az áldozatokat

Az ukrán férfi nem átallott beszélni, elmondta, hogy áldozatait nem ismeri, egy közösségi portálon meghirdetett kriptovaluta adás-vétellel foglalkozó munkahirdetésre jelentkezett, amit olcsóbban vesznek, drágábban adják, a hasznon pedig osztozkodnak az ügyletben lévő felek.

Elkérte az adatokat

Elmondása szerint egy megbeszélésen találkozott egy férfival, aki elkérte személyi és bank adatait, később érkeztek is különböző összegek az általa megadott számlaszámra. Az ő feladata annyi volt, hogy tovább utaljon, ezért pedig megkapta jussát.

Csalás, pénzmosás

Az azóta letartóztatott férfivel szemben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette, valamint pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Kiakadt a korrupcióval gyanúsított Völner Pál: zárolták a család vagyonát, a fia kocsiját az utcáról vitték el

Ezt is olvasd el!

Mindenáron meg akarta szerezni: intim képekkel zsarolt egy 19 éves lányt ez a 20 éves fiú

Kiemelt kép: police.hu