A jegygyűrűk kiválasztásakor számos fontos szempont merül fel az emberben. Mi most ezeket vesszük egyesével sorra, hogy könnyebb dolga legyen mindenkinek, aki gyűrűt szeretne választani.

Miből készüljön?

A jegygyűrű alapanyaga az egyik legfontosabb tulajdonsága. Számtalan anyagból készülhet, ezért nagyon fontos, hogy már jó előre gondoljuk át, hogy mit is keresünk. A legnépszerűbb gyűrű alapanyag a mai napig az arany. Ez a nemesfém önmagában egy sárgaszínű fém, ami rendkívül puha. Ahhoz, hogy elérhesse a mindenki által ismert keménységet, különböző ötvözőanyagokra van szükség.

Fontos tudni, hogy fémallergia esetén nem az aranyra vagyunk allergiásak, hanem az ötvözőfémekre. Éppen ezért előszeretettel használják ma már a palládiumot, ami egyáltalán nem vált ki allergiás reakciót. Színeit az ötvözőanyagból nyeri, így a hagyományos sárgaarany mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fehér- és a rozéarany is. Ha nem tudnánk dönteni, akkor ezek kombinációját is bátran megvásárolhatjuk az Ékszerpalota kínálatában.

Ha már ötvözőanyagként népszerűbb, akkor nem csoda, hogy önmagában is megállja a helyét a palládium. Egyedi színének hála kifejezetten népszerű azok körében, akik a fehérarany vagy az ezüst jegygyűrű mellett ennék le a voksukat. Egyedi és hosszú élettartamú nemesfém, így aki ebből készíttet magának gyűrűt, az garantáltan egy életre választ. 

Nem meglepő módon az egyik legdrágább karikagyűrű alapanyaga a platina. Mivel különleges és puha a természetes fénye, így meglehetősen sokan szeretnének platina karikagyűrűt de nem sokan engedhetik meg maguknak, mivel árban igencsak a csillagos ég közelében jár. 

Bár az ezüst rendkívül mutatós nemesfém, de ugyanannyira puha, és így könnyen deformálódik. Egyáltalán nem jó választás karikagyűrűnek, hiszen ez az ékszer fokozottan ki van téve a környezeti hatásoknak, ami az ezüstnek nem tesz jót. 

Felület, vastagság, szélesség

Felület tekintetében többféle választási lehetőségünk van, a legnépszerűbb a polírozott, a matt és a homokfúvott. Ezek közül a leggyakrabban a polírozottal találkozhatunk, vagy esetleg a polírozott és a matt kombinációjával.

A gyűrű vastagsága sok mindentől függ, de főként az egyéni preferenciáktól. Az ideális vastagság 1,2 és 2 milliméter közé tehető. Az igazán finom és vékony karikák általában 1,2 milliméteresek. Amennyiben a gyűrű szélességét növeljük, úgy a vastagságát is arányosan nevelnünk kell.

A szélesség a gyűrű másik ismérve. Általában elmondható hogy a vékony és hosszú ujjakon inkább a szélesebb gyűrűk mutatnak jól, míg a kicsit erősebb, dundibb kezeken a vékony az igazán nyerő.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!