Nézőként nekünk bizonyára fel sem tűnik, hogy mi minden befolyásolja azt, hogy egy focimeccs során a játékosok a lehető legjobb teljesítményre legyenek képesek. Mind közül az egyik legfontosabb tényező nem más, mint a gyep minősége.

Éppen ezért a füvet folyamatosan karban kell tartani és a megfelelő módon történő fűnyírásra is oda kell figyelni. Ezen a téren nem szabad alább adni az igényeket vagy belemenni kompromisszumos megoldásokba, ha ugyanis így teszünk, annak a játékosok ihatják meg a levét.

Ha nem szeretnénk a véletlenre bízni a dolgot, akkor mindenképp a Husqvarna – Budapest webshop robotfűnyírói közül válasszunk! Ezek ugyanis olyan magas minőséget képviselő, megbízható működésű gépek, amik a mai kor igényeinek megfelelően gyors, kényelmes és szakszerű fűnyírást tesznek lehetővé. 

A fűnyíráson kívül még mire érdemes odafigyelni a gyep karbantartása során? Mutatjuk!

Szellőztessük, amennyit csak tudjuk!

Azoknak, akik laikusok a gyepkarbantartás területén és nincs szakismeretük a témával kapcsolatban, furcsán hangozhat, hogy a gyepet szellőztetni kell. Valójában azonban ez egy kulcsfontosságú feladat, amit rendszeresen el kell végezni annak érdekében, hogy megfelelő minőségű és egészséges legyen. 

Erre a műveletre sok esetben egy speciális eszközt használnak, amit gyepszellőztetőnek hívunk. A használatával elérhetjük, hogy megnőjön a levegő mennyisége a talajban. Ennek pedig azért van nagy jelentősége, mert így a víz, illetve a fű gyökerei is mélyebbre tudnak hatolni. Minél erősebb a gyökérzet, annál strapabíróbb lesz a gyep.

Mérjük meg a talaj nedvességtartalmát!

A gyepszellőztetés mellett mindenképpen érdemes időt szánni arra, hogy precízen megmérjük a talaj nedvességtartalmát. Ezt egy erre a célra kifejlesztett nedvességmérővel tudjuk megtenni. Ideális esetben a mért érték 20-25% között lesz.

Ha ennél kevesebb, akkor az azt jelzi, hogy a talaj túl kemény. Ez esetben érdemes megnövelni az öntözés mennyiségét. Amennyiben viszont a mért érték 25% fölött van, akkor az azt jelenti, hogy a pálya túl puha. Ez esetben épp az ellenkező módon kell eljárni, csökkenteni kell az öntözés mértékét.

A túlságosan puha talaj többek között azért sem előnyös, mert az kevésbé ellenálló a kopással szemben, ha pedig a gyep felülete túlságosan csúszóssá válik, akkor megnőhet az ezzel kapcsolatos balesetek száma. Ha pedig túl kemény a talaj, akkor az kényelmetlenné teszi a játékot a játékosok számára és ez esetben is megnő a ficamok, húzódások és egyéb sérülések kockázata.

Javítsuk ki a sérüléseket!

Nagyon fontos az is, hogy időnként alaposan megvizsgáljuk a gyepet és ha sérüléseket látunk rajta, akkor kijavítsuk őket, maguktól ugyanis nem fognak rendbe jönni. Nem elég csak visszahelyezni a játék során kilazult gyepdarabokat, azokat be kell nyomni a talajba.

Ezek tehát a legfontosabb feladatok, amik hozzátartoznak a precíz, szakszerű gyepkarbantartáshoz – ne felejtsük el elvégezni őket!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: hq-budapest.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.