Persze tudjuk jól, hogy a laptop akkumulátor nem érző lény, tehát a szeret-nem szeret szavak pusztán képleseten szerepelnek csak a címben. Ellenben laptop felhasználóként egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire sikerül tudatosan és körültekintően bánni a töltővel.

Úgyhogy a cikk ennek kapcsán igyekszik praktikus segítséget szolgáltatni. Lássuk tehát, mi mindent tehetünk a laptop akkumulátor érdekében.

Mi minden befolyásolhatja a laptop akkumulátor üzemidejét?

Az egyik legfontosabb kérdés, amikor az ember laptopot vagy laptop akkumulátort készül beszerezni. Persze nincs ebben semmiféle meglepetés. Azt szeretnénk, hogy a laptop lehetőség szerint minél tovább bírja töltés nélkül.

A dolog viszont egészen sok tényezőn múlik. Számít például az akkumulátor celláinak a száma, ahogyan a laptopon használt fényerő mértéke is. Egyrészt sok mindent behatárol a laptop akkumulátor technikai felszereltsége, ugyanakkor felhasználóként mi is sok tényezőn tudunk formálni.

Most koncentráljunk az utóbbiakra, vagyis nézzük meg, mi mindent tehetünk az akkumulátor kiemelkedő funkcionalitásának érdekében.

Mire célszerű odafigyelni a laptop akkumulátor tárolása kapcsán?

Nem kell aggódni, nem feltétlenül lesz szükség speciálisan kialakított helyiségre csakis kizárólag a laptop akkumulátor miatt. Elegendő pusztán olyan dolgokra odafigyelni a tárolás szempontjából, amelyek egyébként szinte logikusan adják is magukat.

A laptop akkumulátor számára tehát egy biztos, nem túl meleg és nem is túl hideg helyet keressünk, ahol mentes lehet mindenféle környezeti és mechanikai hatástól. Tehát ahol nem sérül, nem ütődik, hanem maradéktalanul megőrizheti a funkcionalitását.

Ha így lesz, akkor ideális esetben nemcsak a 300, hanem akár az 500 vagy 600 töltési ciklust is kibírja. Nézzük, mi segíthet még sokat ebben.

Milyen praktikákkal és gyakorlatokkal hozhatunk ki még többet a laptop akkumulátorból?

A laptop akkumulátor egyik nagy ellensége a forróság. Ennélfogva erősen javasolt elkerülni olyasféle megoldásokat, mint amikor nyáron a legnagyobb kánikula idején űzzük és hajtjuk magát a laptopot. Pláne az lehet nagy akkumulátor gyilkos cselekedet, ha még egy-egy komolyabb játékot is futtatunk közben.

Persze a laptop akkumulátor például a laptophardware.hu segítségével is könnyedén pótolható. De ha már beszerezzük a csere akkumulátort, akkor vigyázzunk rá. Mondjuk úgy, hogy nem merítjük le teljesen. Nem is gondolnánk, de a vészleállás elképesztő mértékben képes csökkenteni egy laptop akkumulátor várható élettartamát.

Úgyhogy racionális indok mellőzni az ilyesfajta dolgokat. Pláne akkor, ha tényleg szeretjük magát a laptopot, pláne vezeték nélkül használva. Egyébként nyáron a legnagyobb forróság idején az is sokat segíthet, ha a laptop akkumulátort inkább kivesszük a készülékből. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 15. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.