Egy személygépkocsi sofőrje tragikus kimenetelű balesetet szenvedett péntek este, tudatta a rendőrség.

A 10-es főúton történt

Egyelőre nem tisztázott, hogy miért, de a 10-es számú főúton egy személyautó lesodródott az aszfaltról. Ezt követően egy fának csapódott a jármű. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napnyugta körül történt a baleset

A tragédia szürkületkor, péntek este 18 óra tájékán történt. A 28-as kilométerszelvénynél bekövetkezett balesetben az autót vezető férfi a helyszínen életét vesztette.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiderült, ki volt az áldozat

Az autót egy 43 éves budapesti lakos vezette. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett megmenteni az életét.

Ebben a térségben történt a tragédia

Lezárták az útszakaszt

A mentési munkálatok valamint a helyszíni szemle idejére teljes szélességében lezárták az útszakaszt a zsaruk. A baleset körülményeinek vizsgálatát a Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai kezdték meg.

Ezek is érdekelhetnek!

Rengeteg baleset történt tavaly is a hazai utakon

Tegnap látott napvilágot a hír, hogy a KSH adatai szerint 14 732 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt Magyarországon a 2022-es év során. 2021-hez képest 3,5%-kal több balesetet regisztráltak tavaly.

Vármegyénként eltérő adatok

A KSH adataiból kiderült, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 10%-kal csökkent a balesetek száma. Ellenben Budapesten és a legtöbb vármegyében nőtt ez az érték. Zalában 15%-kal több balesetet jegyeztek fel 2022-ben, mint egy évvel korábban.

Ez az országos átlag

Tízezer lakosra vetítve 15,2 az országos átlag a balesetek tekintetében. Vas vármegyében történt a legtöbb baleset (20), de magas ez az érték Budapesten is (18,3) és Hevesben is (172). Borsod-Abaúj-Zemplén esetében ez a szám egészen alacsony (10,2).

További számadatok

A balesetek 3,2%-a halállal végződött. A közlekedési incidensek 29%-a súlyos kimenetelűnek bizonyult, 68%-a könnyű sérüléssel járt. Bács-Kiskun vármegyében a balesetek 6,7%-a végződött tragédiával, ez a legmagasabb érték területi bontásban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív