A készülő műfüves focipálya környékén tiltakoznak a lakók. Az önkormányzat a megkérdezésük nélkül kezdte meg az építkezést, erről a fideszes polgármester egyszemélyben döntött, felhasználva a koronavírus miatt a polgármestereknek adott rendkívüli jogrendet. A helyi ellenzék támadja a döntést, azonnal leállítanák az építkezést.

Szép csendes környék, közel a fővároshoz, kiváló közlekedési kapcsolatokkal. Sokan ez alapján döntöttek a Biatorbágyra költözés mellett. Most a kisváros eddig egyik legcsendesebb részén Iharosban áll a bál, mert a keskeny utcákon az őzikék helyett teherautók jelentek meg, a madárcsicsergés hangját pedig a láncfűrészek nyomják el.

Erről tudsz? Olvasd el, kattints a címre! Felrobbant egy mozdony Biatorbágynál, teljesen leállt a vasúti közlekedés

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Az emberek azért jöttek ide lakni, mert hogy ez egy nyugalmas, csendes környék – mondta az ATV-nek H. Nagy Róbert, aki a közeli utcában lakik. Egyike azoknak, akik féltik a környék békéjét. 

„Itt vannak vaddisznók, őzek, minden este eljárnak ide a forráshoz. Őket nyilván nem tudja senki megkérdezni, és ők nem tudnak válaszolni, de a helyben lakók mindannyian nagyon fel vannak háborodva ennek az építkezésnek a kapcsán” – H. Nagy azt is hozzátette, hogy hiányolják, hogy a környezetvédelmi vizsgálatot, hogy mivel járna a beruházás. 

Biatorbágyi viadukt
Viadukt Biatorbágyon – Fotó: BPK

A pályának otthont adó 422 millió forintos telek megvásárlásáról a polgármester a veszélyhelyzet miatti különleges jogrend alapján egy személyben döntött akkor, amikor a kormány különleges jogrenddel ruházta fel a polgármestereket.

Tarjányi István Biatorbágy első embere azt mondta az ATV-nek, hogy nem egy futballpálya, hanem egy sportközpont épül, amelynek első ütemében egy műfüves edzőpálya valósul meg.

Hozzátette: a terveken strand röplabdapálya, teniszpályák, illetve felnőtt kondicionáló park szerepel, amelyek mind közösségi használatra épülnek, tehát az ott élők sportolását szolgálják” – mondta a polgármester.

A beruházás ellenzői a későbbi képviselő-testületi ülés jogszerűségét is kétségbe vonták, törvényességi felülvizsgálatot kezdeményeztek a Pest Megyei Kormányhivatalnál még májusban.

Azóta nem született határozat ügyükben. Szerintük ha a hivatal mégsem találná jogszerűnek a polgármester eljárását, a megkezdett munka sem minősülne törvényesnek a futballpályára kijelölt területen, azt le kellene állítani.

Mi az a műfű?

Műfű – Forrás: diego.hu

Zöld gumi-granulátumból készült fűszálakra hajazó gumiburkolat. A Magyarnemzet.hu cike szerint puhává teszi a felületet, és mivel elgörög az éppen eleső használó alatt, a műanyag szálak kevésbé horzsolják fel a bőrt. Nyáron azonban a nem megfelelő granulátum igen büdös, ezért egyre több pályát töltenek parafával. A műfű műanyag lévén ráadásul forró. Sok anyuka panaszkodik például, hogy szinte megégette kisgyerekük talpát, amikor az nyáron mezítláb rohangált volna rajta.

Ezeket is Biatorbágyról írtuk, kattints a címekre!

Kiemelt kép: Biatorbágy – Fotó: BPK