Augusztus 10-én adták át a munkaterületet, így megkezdődnek a munkálatok a Nyugati pályaudvar újabb részein. A keresztaluljáró felújítása a próbafeltárásokkal már pénteken megindult, a régi peronlift cseréjét pedig tervezési feladatokkal kezdi a nyertes vállalkozó. A nagyobb kivitelezési munkák várhatóan augusztus 15-én indulhatnak meg.

Megújul az aluljáró

Augusztus 11-én megkezdődnek a munkálatok a Nyugati pályaudvar újabb részein. A WestEnd bevásárlóközpont felőli (1-9.) vágányokat a Ceglédi váróval, azaz a 14-17. vágányokkal összekötő keresztaluljáró felújítása két fő részből áll, az egyik az aluljáró álmennyezetének, világításának és burkolatainak felújítása, a másik pedig az akadálymentesítés érdekében a meglévő, de használaton kívüli peronfelvonó cseréje. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Részleges lezárás

Az utasok továbbra is használhatják majd az aluljárót, mert a munkálatok csak részleges lezárással járnak. A felújítás keretében elvégzik a metrószinti álmennyezet és padlóburkolat teljes cseréjét a lámpatestekkel, új elektromos hálózattal, vízelvezetőkkel együtt, továbbá megújul a falburkolat és az oldalajtók sora, a régi lépcsőkkel együtt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vandálbiztos felvonót hoznak

A használaton kívüli peronfelvonó helyére új, 1000 kg teherbírású, acél tartószerkezetű, aknával szerelt villamos meghajtású, vandálbiztos kialakítású felvonót fognak beépíteni.

Az év végére végezhetnek

A kivitelezési munkálatok megkezdése előtt el kell készíteni a felvonó beépítéséhez szükséges tervdokumentációt, be kell szerezni tanúsítványokat és a hatósági engedélyeket. Ezt követően, várhatóan ősszel indulhatnak a munkálatok, és szintén év végéig zárulhatnak.

Uniós pénz is van rá

A keresztaluljáró felújítását 378,71 millió forintért a Mega-Logistic Zrt, a peronlift cseréjét 131,45 millió forintért a Magyar Építő Zrt. végzi. A kivitelezések a MÁV Zrt. beruházásában, hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósulnak meg – írta a napi.hu.

Tisztább környezetben

Néhány hete írtunk arról, hogy a BKK által életre hívott akció keretein belül a főváros egy rendkívül forgalmas területe vált tisztábbá. A kezdeményezés célja az, hogy a Budapesten élők, idejüket a fővárosban töltők tisztább környezetben utazhassanak, és nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

Összehangolt akció a Nyugati pályaudvarnál

A napi feladatokon túl időről időre a BKK kezdeményezésére megtisztítanak egy-egy forgalmas közterületet. Ezek az akciók a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, továbbá állami és civil szervezetekkel együttműködve zajlanak. Júliusban a Nyugati pályaudvarnál került sor egy nagytakarításra. Az állomás közelében található villamosmegállók, buszmegállók, továbbá a vasútállomás peronjai és a metróaluljáró is megtisztult.

A rendőrök is segítettek

Budapest forgalmas közterületeihez hasonlóan a fővárosi rendőrök fokozott rendőri jelenlétet biztosítottak az akció időtartama alatt. A FÖRI, azaza a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság is kivette a részét az összehangolt munkából. Jelen voltak a Terézvárosi és a 13. kerületi Közterület-felügyelet munkatársai is.

Idén már számos forgalmas terület megtisztult

Ebben az évben a Kálvin tér, az Etele tér, valamint a KÖKI és környezete vált tisztább elsőként. Sor került a Keleti pályaudvar, a Határ úti metróállomás, a Lehel tér és környezete valamint Újpest-városkapu nagytakarítására is. A közelmúltban az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér volt az akció helyszíne. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Nyugati pályaudvar. Fotó: archív