A Budapesti Közlekedési Központ hívott életre azt a köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozatot, amelynek keretein belül Budapest újabb forgalmas pontja vált élhetőbbé.

A BKK szervezte az akciót

Április 27-én csütörtökön megtisztult a Keleti pályaudvar és környéke. A csomópontban az M2-es és az M4-es metrónak is van megállója, így rendkívül forgalmas területről van szó, ahol napi szinten emberek ezrei fordulnak meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ők vettek részt a nagytakarításban

A BKK mellett a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió is részt vett az akcióban. A BKV Zrt. és a MÁV Zrt. dolgozói kézi erővel és gépekkel is tisztították a metróaluljárók mellett a buszmegállókat, valamint a trolibusz és a villamos végállomását is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így járultak hozzá a dologhoz a zsaruk

A Keleti pályaudvaron található egy rendőrörs is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az akció idejére fokozott rendőri jelenlétről gondoskodott.

A közterület-felügyelet is tette a dolgát

A rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és Józsefváros közterület-felügyelete sem lustálkodott ez idő alatt. Csakúgy, mint a rendőrök, többször is visszatérve folyamatosan pásztázták a környéket.

Mások is segítettek

A téren több hajléktalan is meg szokta magát húzni. A Menhely Alapítvány munkatársai ezért úgy döntött, a nagytakarítás idejére segítséget nyújt a környékbeli otthontalanok számára.

Ezek is érdekelhetnek!

A közterek élhetőbbé tétele a cél

A BKK közleményében azt írja, hogy az akciósorozat még 2021-ben indult. Márciustól októberig, amikor az időjárás lehetővé teszi, kéthavonta egy-egy kiemelt budapesti helyszín kerül a köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat fókuszába.

Májusban is lesz egy hasonló akció

A tavasz utolsó hónapjában a Határ út és a Lehel tér metróállomás megtisztítására kerül majd sor. Korábban a Kálvin tér, az Etele tér továbbá a KÖKI és környezete esett át hasonló beavatkozáson.

Mindenkinek ki kell venni a részét a főváros tisztán tartásából

A BKK felhívja a figyelmet, hogy az említett szereplők mellett a kerületi önkormányzatoknak, az ingatlanok tulajdonosainak és a lakosságnak is minden tőle telhetőt meg kell tenni, hogy ne legyenek az utcák, terek tele kosszal. Fontos még a közbiztonság is, ezért kérik a lakosok és a közlekedők együttműködését, odafigyelését is.

Kezdődik a hajózási szezon

Ahogyan megírtuk, május 2-án kezdetét veszi a hajózási szezon. Budapesten BKK bérlettel lehet igénybe venni a Vigadó téri állomásról induló menetrendszerinti hajókat minden héten keddtől péntekig. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív