A sikeres divattervezőnek anyagbeszerzésekre, megbeszélésekre kellene járnia a munkája kapcsán, ám a jelenlegi helyzetben ez nem lehetséges.

Kiengedték a börtönből

Ahogyan nemrég megírtuk, az illetékes ügyészség a divatguru letartóztatásának megszüntetését kezdeményezte a napokban. Azóta már ki is engedték a fogságból, házi őrizetbe került. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tavaly október óta tartották fogva

Ősszel Herczeg Zoltán lakásában és autójában is drogot találtak. A mennyiségből a nyomozók arra a következtetésre jutottak, hogy nem csak fogyasztott a szerből a divattervező, hanem kereskedett is azzal. Herczeg Zoltán viszont csak a drogfogyasztást ismerte el, a kábítószerrel való kereskedést tagadta.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokáig nem tarthatta a kapcsolatot még a szerelmével sem

Közel fél év után engedték a hatóságok, hogy találkozzon élettársával. Jó ideig kizárólag a szüleit láthatta, még telefonon és levélben sem tarthatta a kapcsolatot a szeretteivel. A divattervező ezen irányú kérelmeit ugyanis elutasították.

Most már fogadhat vendégeket

Amióta házi őrizetbe került Herczeg Zoltán, arról számoltak be a szomszédai a Blikk számára, hogy sorra fogadja a vendégeket a divatguru. Egy név nélkül nyilatkozó személy azt mondta a lap számára, hogy párja, Mariann azóta szinte állandóan vele van. A divatguru néhány barátja már meg is látogatta őket.

Aggódik Herczeg Zoltán

Egy ismerőse azt mondta, a kialakult szituáció miatt aggódik a divatguru. Bizonyítani akarja, hogy csak fogyasztott a tiltott szerből, ám nem kereskedett azzal. A hírneve forog kockán.

Ezek is érdekelhetnek!

Tisztázni akarja magát

El akarja kerülni azt, hogy megbélyegezze a szakma ennek az ügynek az okán. Elismert divattervező volt, akinek kelendőek voltak a ruhái. Fél tőle, hogy az emberek már nem fogják keresni az általa tervezett darabokat.

Herczeg Zoltán megélhetéséről van szó

Amíg a divatguru a börtönben volt, nem tudott pénzt keresni. Rengeteg jövedelemtől esett el, és jelenleg az a kérdés, hogy képes lesz-e ebben a helyzetben dolgozni. A házi őrizet ugyanis ebben a szakmában, amiben Herczeg Zoltán dolgozik, korántsem ideális.

Ez lenne a dolga

Anyagbeszerzésre és megbeszélésekre kellene járnia, ám értelemszerűen erre most nincs lehetősége. Divatbemutatókat sem tud így szervezni, hiszen otthonát nem hagyhatja el. Mindettől függetlenül ügyvédje napokkal ezelőtti elmondása szerint Herczeg Zoltán jól van és nem törte meg őt a börtön.

Szabadlábon védekezhet

Herczeg Zoltán ügye ezzel nem zárult le. Ugyanakkor immáron szabadlábon védekezhet, és tarthatja a kapcsolatot személyesen is barátaival, ismerőseivel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Herczeg Zoltán – Forrás: archív