BKK havibérlettel vagy hosszabb érvényességű bérlettel ingyen lehet közlekedni a megadott napokon.

Májusban kezdődik a szezon

Mivel május 1-je munkaszüneti nap, így május 2-án hétfőn indul újra a Budapesti Körjárat a Duna budapesti szakaszán. A menetrendszerinti hajók a Vigadó téri állomásról indulnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Erre közlekednek a hajók

A menetrendszerinti hajók meg fognak állni a tervek szerint az Akadémia kikötőnél. Ezt követően a Margit-sziget budai oldalánál fognak elhaladni, érintik a Batthyány teret. A Nemzeti Színháznál fordulnak meg, és visszatérnek kiinduló állomásukhoz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A hajók indulási időpontjai

Keddtől vasárnapig közlekednek a hajók délelőtt 11:00-tól egészen este 19:00 óráig. Minden páratlan órában, azaz 11, 13, 15, 17 és 19 órakor indul a MAHART Budapesti Körjárat. Az utolsó járat 20:15-re ér vissza a Vigadó térre a menetrend alapján.

Akinek van BKK bérlete, ingyen utazhat

Akik legalább BKK havibérlettel rendelkeznek, azok hétköznap díjmentesen utazhatnak a körjárattal. Fontos információ, hogy szombaton és vasárnap ezen utasoknak is fizetni kell, hétfőnként pedig nem indulnak hajók.

Nem kell papíralapú bérlet sem

A BKK közleménye szerint a papír alapú BKK havibérlet mellett a BudapestGo-ban megvásárolt digitális bérlet is feljogosítja az utasokat keddtől péntekig a körjáratok díjmentes igénybevételére. A hajójáratokon viszont a 14 éven aluliak valamint a 65 évnél idősebbek díjmentessége nem érvényes.

Így lehet jegyet váltani

Aki nem rendelkezik legalább BKK havi bérlettel, vagy hétvégén szeretne utazni, annak tehát jegyet kell vásárolnia. Ezt személyesen meg lehet tenni a Vigadó téri hajóállomáson. Más kikötők esetében a hajón lehet megvenni a jegyet.

Ezek is érdekelhetnek!

Ennyibe kerül a jegy

A felnőtt napijegy 1500 forint. Hétéves kor alattiak ingyenesen utazhatnak a körjáratokon. Kutya és kerékpár szállítására is van lehetőség, méghozzá 1000 forint ellenében. Az, aki jegyet vált, egy nap korlátlan számú alkalommal utazhat. A BKK szerint a tarifák idén június 30-ig érvényben maradnak.

Ízelítő abból, hogy milyen élmény vár a hajózókra

Új buszjáratot indít a BKK

Nemrég arról számoltunk be, hogy immáron átszállás nélkül lehet eljutni a belvárosból a Svábhegyre. A 210-es jelű buszjárat Észak-Pestről indul, hétvégén pedig a Normafát, a belvárost és még az M3-as metró vonalát is érinti. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív