A BKK által életre hívott akció keretein belül a főváros egy rendkívül forgalmas területe vált tisztábbá. A kezdeményezés célja az, hogy a Budapesten élők, idejüket a fővárosban töltők tisztább környezetben utazhassanak, és nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

Összehangolt akció volt a Nyugati pályaudvarnál

A napi feladatokon túl időről időre a BKK kezdeményezésére megtisztítanak egy-egy forgalmas közterületet. Ezek az akciók a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, továbbá állami és civil szervezetekkel együttműködve zajlanak. Most éppen a Nyugati pályaudvarnál került sor egy nagytakarításra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csütörtökön zajlott a megmozdulás

A köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés alkalmával megtisztult csütörtökön a Nyugati pályaudvar és a környéke. A pályaudvar közelében található villamosmegállók, buszmegállók, továbbá a vasútállomás peronjai és a metróaluljáró is megtisztult.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A rendőrök is segítettek

Budapest forgalmas közterületeihez hasonlóan a fővárosi rendőrök fokozott rendőri jelenlétet biztosítottak az akció időtartama alatt. A FÖRI, azaza a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság is kivette a részét az összehangolt munkából. Jelen voltak a Terézvárosi és a 13. kerületi Közterület-felügyelet munkatársai is.

Egy alapítvány is sokat segített

Az együttműködés sikerességében szerepe volt a Menhely Alapítvány munkatársainak is. Ők a rászorulóknak nyújtottak segítséget szükség esetén.

2021-ben indult el az együttműködés

A köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés két évvel ezelőtt kezdődött a BKK szervezésében. Havonta két-három csomópont megtisztítására kerül sor márciustól októberig.

Idén már számos forgalmas terület megtisztult

Ebben az évben a Kálvin tér, az Etele tér, valamint a KÖKI és környezete vált tisztább elsőként. Sor került a Keleti pályaudvar, a Határ úti metróállomás, a Lehel tér és környezete valamint Újpest-városkapu nagytakarítására is. A közelmúltban az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér volt az akció helyszíne.

Ezek is érdekelhetnek!

Az akció folytatódik

Kiderült, hogy tovább folytatódik az akció. Augusztus folyamán sor kerül a Göncz Árpád városközpont és a Népliget megtisztítására is. A nyár utolsó hónapjában újból nagytakarításban részesül a KÖKI és környezete.

Több szereplőnek is ki kell vennie a részét a főváros tisztán tartásából

A BKK közleményében felhívja a figyelmet, hogy Budapest tisztán tartása többszereplős feladat. A főváros vállalatain kívül az egyes kerületi önkormányzatoknak, az ingatlantulajdonosoknak és a lakosságnak is mindent meg kell tennie, hogy élhetők legyenek a forgalmas terek, csomópontok is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lánchíd – Forrás: BKK