Harmincezer forintos napibérért lehet pultos állásra jelentkezni a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba. Az állás betöltéséhez semmilyen végzettség nem szükséges, csupán annyit kér a munkaadó, hogy a jelentkező legyen pontos, megbízható és társalgási szinten beszéljen angol nyelven.

Nem a főváros szervezi

Ahogy arról a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a Fővárosi Önkormányzat nem rendez karácsonyi vásárt idén. Nem sokkal később a Belváros önkormányzata elvi hozzájárulását adta a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, megmentve ezzel a karácsonyi hangulatot Budapesten. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eladókat keresnek

Az Index összgyűjtötte az aktuális hirdetéseket, az egyikben november 18. és január 3. közötti időszakra keresik a dolgozókat egy budapesti karácsonyi vásárba, míg egy másik hirdetésben november 18. és december 29-ei időszakra keresnek eladót.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pultos napi 30-ért

Ugyan arról egyelőre hivatalosan nincs hír, pontosan mikor kezdődik az esemény, de novemberben elindult a dolgozók toborzása a vásárba. A Pénzcentumnak sikerült is elcsípnie egy hirdetést, amelyben pultos állásra keresnek jelentkezőket napi 30 ezer forintért.

Nem kell végzettség sem

A busásnak tűnő napidíj mellé étkeztetés és egyenruha is járna. Az állás betöltéséhez semmilyen végzettség nem szükséges, csupán annyit kér a munkaadó, hogy a jelentkező legyen pontos, megbízható és társalgási szinten beszéljen angol nyelven.

14 óra munka

A 30 ezer forintos napi bérért nem keveset kell dolgozni, ugyanis hétfőtől csütörtökig 8 órától 22 óráig tart a munkaidő, pénteken, szombaton és vasárnap viszont 8 órától 23 óráig kell a helyszínen tartózkodni.

Hétvégén rosszabb órabér

Előbbi 14 órás munkanapot, utóbbi 15 órás munkanapot jelent. A hosszabb munkaidőért viszont semmilyen plusz juttatás nem jár, ami azt jelenti, hétfőtől csütörtökig 2143 forintos órabérrel, pénteken, szombaton és vasárnap pedig még ennél is kevesebb, 2000 forintos órabérrel lehet számolni.

2 hét alatt 300 ezer

Ha viszont azt vesszük, hogy a vásár mindössze csak pár hétig fog tartani, akkor nagyon sok munkával, de két hét alatt tíz munkanappal 300 ezer forintot lehet összegyűjteni. Hozzátették: annak ellenére, hogy a hirdetésben nincs szó arról, hogy bruttó vagy nettó összeg-e a feltüntetett napi bér, az ilyen jellegű munkáknál a nap végén kézhez kapott pénz szerepel a hirdetésekben.

Nem lesz karácsonyi kivilágítás

Nemcsak a főváros által szervezett vásár marad el, hanem ahogy arról itt írtunk, idén nem építenek ki karácsonyi díszkivilágítást Budapesten. A főpolgármester korábban Facebookon kérdezte meg a követőit a témában, a szavazók 95 százaléka a karácsonyi fények ellen voksolt.

Tartalék lenne

Ha nem lesz karácsonyi díszvilágítás, azzal az előterjesztésben szereplő számítás szerint 28,38 millió forintot takarít meg a főváros, amit az első körben általános tartaléknak csoportosítanának át. A költségvetésben eredetileg az szerepelt, hogy a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. bruttó 58,45 millió forintból építheti ki és működtetheti a fényeket.

Több kerületben nem lesz karácsonyi díszkivilágítás

Kerületi szinten is lesznek változások, Őrsi Gergely és Soproni Tamás, a 2. és a 6. kerület polgármestere Facebook-on egy bejegyzésben jelentették be, hogy ebben az évben nem lesz díszkivilágítás az ő területükön, az erre szánt pénz inkább rászorulóknak adják. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció