Mikróhullámú sütővel kellett melegíteni az Uzsoki onkológiáján a jéghideg csapvizet, hogy pohárról-pohárra haladva tudjanak tisztálkodni a betegek. A kórházak egy része pocsék állapotban van, közben a kormány 3 milliárd forintot adott a mindössze 7 éve épült Groupama Aréna korszerűsítésére.

Napokig nem volt melegvíz

Nem volt meleg víz négy napig a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház onkológiáján – erről az RTL híradó számolt be, miután egy nézőjük hozzátartozója kedden bekerült az osztályra. A férfi elmondta, poharanként kellett a mikróban vizet melegíteni, hogy valamennyire áttörölgessék magukat mosakodás gyanánt.

Elismerte a minisztérium, hogy probléma volt

A fenntartó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerte, hogy probléma volt a kórházban. Úgy reagált: egy épületben volt gond, de már van meleg víz a kórházban. Azt nem árulták el meddig nem volt melegvíz a daganatos betegeket kezelő osztályon.

Újabb milliárdok focistadionra

Közben újabb milliárdokat költ a kormány focistadionokra. December 24-én derült ki, hogy az alig 7 éve épült Groupama Arénára újabb 3 milliárdot kell költeni. 

A bonyolult elnevezés 3 milliárdot rejt

A december 24-i jegyzésű kormányhatározatok között megtaláljuk a 2005/2020-as számút, amelynek bonyolult címe így hangzik: „a Gazdaságvédelmi programok előirányzatból, a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő, valamint fejezetek közötti és fejezeten belüli előirányzat-átcsoportosításokról, kötelezettségvállalás engedélyezéséről, továbbá a 2021. évi központi költségvetés végrehajtása érdekében szükséges intézkedésekről és egyes kormányhatározatok módosításáról.” – írja az Index.

Nem mondják meg, mire költik

Ebbe a „csomagba” került bele a kiemelt kormányzati magasépítési beruházások fejezet, mely rögzíti a futballcsapat otthonául szolgáló Groupama Aréna magasépítészeti korszerűsítését. A beruházás tervezett összege 3 milliárd forint. Hogy pontosan mire fogják költeni a pénzt, az nem derül ki a határozatból.

Csak 7 éve épült és már korszerűsíteni kell

A Groupama Aréna 2014-ben nyílt meg az Albert Stadion helyén, a magát Orbán VIktor kötélbarátjaként aposztrofáló üzletember, Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. volt a kivitelezője.

Az építési költség 20%-át költik el ismét

Akkor 14,7 milliárd forintból készült el az épület, teljes egészében az adófizetők pénzéből húzták fel a stadiont, tehát most az aréna építési költségeinek 20 százalékából fejlesztenek.

A Vasast is megdobták 350 millióval

Egyébként a Vasas is jó hírt kapott karácsonyra, ugyanis a kormány határozatot hozott róla, hogy sporttevékenység támogatása címszó alatt az Illovszky Rudolf Stadion 350 millió forintos támogatásban részesül a 2021-es központi büdzséből. 

Ez is érdekelhet, olvasd el!

Kiemelt kép: Groupama Aréna – Forrás: Wikipedia