Miért van szükség rendszeres masszázsra? Milyen egészségügyi problémákra nyújt megoldást? Érdemes otthoni masszázzsal próbálkozni? Milyen eszközöket ajánlott beszerezni hozzá? Mutatjuk a válaszokat!

Masszázsolajok, emulziók és krémek

Jellemző, hogy keveset mozognak az emberek, ráadásul az ülőmunka is megviseli a szervezetet. Gyakori egészségügyi probléma a derékfájás, a merev nyak és a gerincfájdalom, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Megoldást jelenthet a rendszeres masszázs, amely ősi gyógymód és számos egészségügyi problémára nyújt természetes megoldást. Amellett, hogy ellazít, segít csökkenteni a stresszt, javítja a vérkeringést és csökkenti a fáradtságérzetet. Azonban előfordulhat, hogy nem sikerül eljutni a masszőrhöz – ilyenkor érdemes otthon próbálkozni a masszázzsal. Ehhez pedig javasolt beszerezni néhány eszközt otthonra. Ezek közül mutatjuk a négy legfontosabbat.

A legismertebb és leggyakrabban használt masszázs kellékek a masszázsolajak. A természetes zsír tartalmának köszönhetően könnyű eloszlatni a bőrön, így kiválóan használhatóak a masszírozáshoz. További előnyük, hogy táplálják a bőrt és segítenek abban, hogy a masszázs a test és a lélek harmóniájának megteremtéséhez is hozzájáruljon. A masszázsolajok intenzív relaxációs élményt nyújtanak és a segítségükkel könnyebb dolgozni, mivel jobban csúszik a kéz a bőrön. Segítenek az izmok ellazításában. Szintén a legfontosabb kellékek közé tartoznak a masszázs emulziók és krémek. Ezek napjainkban már nem csak semleges illattal kaphatóak, egyszerűen be lehet szerezni az illatosított változatokat is. Sőt alkoholtartalmú termékek is kaphatóak, melyek rövid ideig tartó masszázsokhoz, illetve sportmasszázsokhoz bizonyulnak jó választásnak. Könnyen kezelhetőek vele az izmok sportolás előtt, illetve után.

Masszázságyak és masszírozó készülékek

A masszázs a fizikai és a mentális egészségre is pozitívan hat. A legfontosabb masszázs eszközök közé tartoznak a masszázságyak, amelyekből már széles választék áll rendelkezésre. Kaphatóak összecsukható, fix és elektromos masszázságyak. Mind garantálja a maximális kényelmet. A masszírozó készülékeknek is nagy hasznát lehet venni otthon. Napjainkban már különféle méretű és funkciójú masszírozó készülékek kaphatóak. Ezeknek az eszközöknek köszönhetően egyszerűen megvalósítható az otthoni masszázsélmény. A kisebb eszközök akár utazás közben is használhatóak. Olyan készülékek is kaphatóak, amelyek a hát, a vállak, a nyak és a lábak masszírozására alkalmasak. Az otthoni masszázs is hozzájárul a test és a lélek megnyugtatásához. A tökéletes élmény megteremtéséhez csupán az említett eszközök és kellékek beszerzésére van szükség.

Mindemellett arra is figyelni kell, hogy kellemes környezetben történjen a masszázs. Ehhez érdemes kellemes zenét és nyugtató fényeket alkalmazni. Ezeken kívül a kellemes hőmérsékletről is gondoskodni kell, ne legyen se túl hideg, se pedig túl meleg a helyiségben. A masszázs végzése közben arra is figyelni kell, hogy egyenletes és határozott mozdulatokkal történjen. Érdemes kipróbálni a lábmasszázst, amely a lábban jelentkező izomfájdalom megszüntetésében segít. A fejfájással küszködőknek mindenképpen javasolt a fejmasszázs. Mindemellett a kar-, kéz- és hátmasszázsról sem szabad megfeledkezni. Ráadásul a masszázzsal a kötődés is erősíthető, akár párkapcsolatról, akár pedig baba-mama kapcsolatról van szó. Az érintések nemcsak lazító hatással vannak, hanem az érzelmi kapcsolatokra is pozitívan hatnak. Szóval a masszázs tökéletes közös programnak.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.