Sokak számár a jó hír, hogy nem névre szóló a nyugdíjasoknak járó rezsiutalvány, ezért ha valakinek nincs rá szüksége, akkor azt továbbadhatja, így a családtagok is jól járhatnak.

A nyugdíjszerű ellátásban részesülők egyszeri kilencezer forint értékű rezsiutalványt kapnak, azokat a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére- mondta Fónagy János az M1-en.

Amennyiben valaki nem használja azt fel, akkor továbbadhatja valamelyik hozzátartozójának vagy egy rászoruló családnak, ez sokak számára jó hír.

Postai fizetés esetén az utalványon túli összeget csak készpénzzel lehet kiegészíteni. Az utalványból visszaadni nem lehet, a többletet a következő számlán írják jóvá. Banki átutalás esetén az utalványt a szolgáltató ügyfélszolgálatán kell leadni, amelyet a szolgáltató 15 napon belül ír jóvá.

A rezsiutalványokra nagyjából 2,6 millió ember jogosult, köztük nagyon sok agglomerációban élő idős ember is. A jogosultságról a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet tájékozódni.

Magyarország gazdasági helyzete lehetővé teszi, hogy a nyugdíjasok, az adómentes rezsiutalványon felül, a korábbi évekhez hasonlóan, az év végéig nyugdíjprémiumot is kapjanak – mondta a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár.

Kiemelt kép: illusztráció