2020. szeptember 1-én a 14. kerületi Rendőrkapitányságon egy férfi feljelentést tett, mert valaki betört zuglói lakásába, és onnan nagyértékű szerszámokat lopott el. 

Elfogtak egy férfit

Ezt követően a rendőröknek a látókörébe került egy férfi, aki korábban a lakás tulajdonosának dolgozott. A nyomozás során a zuglói rendőrök K. Norbertet lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért lopott

A férfi kihallgatása során elmondta, hogy korábban többször is dolgozott a feljelentőnek, akitől naponta fizetést kapott. Legutóbb, amikor egy közös munkában állapodtak meg, a kivitelezés elhúzódott, pénzt sem kapott, ezért azt gondolta, hogy kiesett jövedelmét úgy pótolja, hogy ellopja a szerszámokat.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

FRISS!

Az embereknek menekülniük kellett: teljesen kiégett egy busz a 19. kerületben – sokkoló fotók

Máshova is betört

A férfit a betörésben élettársa B. Gabriella segítette, az ellopott szerszámokat pedig B. Sámuelnek eladták. A nyomozás során kiderült, hogy K. Norbert 2020. október 17-én egy 22. kerületi, önkormányzati tulajdonban lévő építési területre is betört, ahol az ott tárolt állványzathoz használt elemeket kísérelte meg ellopni.

Ürügy

Az elemelt tárgyakat egy másik férfival egy gépjárműre pakolták fel. A férfit költöztetés ürügyén vette rá a cselekményre, míg egy harmadik személyt, aki a várakozó gépjárműben ült, áruszállítás céljából bérelte fel.

Szóltak a rendőröknek

A lopás végül meghiúsult, mivel a cselekményt egy építkezésvezető észlelte, aki értesítette a rendőrséget. A férfiak erre gyalogosan elhagyták a helyszínt. 

Kihallgatták

A zuglói nyomozók a 14. kerületi és a 22. kerületi ügyet egyesítették, K. Norbertet a budafoki ügyben lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Vádemelés jöhet

A 14. Kerületi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészég részére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció