Karácsony Gergely nem támogatja az úthasználati díj bevezetését ebben az önkormányzati ciklusban és kéri a kormányt, hogy tegyék ingyenesség az M0-ás használatát. Az M0-ás hárosi hídja kapcsán pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy három év szerencsétlenkedés után végre átadhatnák a forgalomnak.

Nem időszerű a dugódíj

Karácsony Gergely főpolgármester szerint nem időszerű a dugódíj bevezetése Budapesten. „Nem az az időszak van, amikor értelmes párbeszédet lehet folytatni erről a díjról” – jelentette ki a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) keddi sajtótájékoztatóján – írja a Telex.

Legyen ingyenes az M0-ás

A főpolgármester a maga részéről nem támogatja az úthasználati díj bevezetését ebben az önkormányzati ciklusban, ilyen típusú kezdeményezéssel nem fog élni. „Sőt, nagy tisztelettel arra szeretném kérni a kormányt, hogy az M0-s elkerülő út kapcsán minimum szüntessék meg a fizetési kötelezettséget” – mondta.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Óriási dugó az M0-áson a hárosi híd előtt

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Szerencsétlenkedés

A főpolgármester szerint abszurditás, hogy egy világvárost elkerülő körgyűrű használatáért fizetniük kell az autósoknak, miközben a budai Várba való behajtás továbbra is díjmentes. „Nagyon jó lenne, ha három év szerencsétlenkedés után az M0-s hídját sikerülne átadnia a forgalomnak” – mondta Karácsony Gergely. IDE KAPCSOLÓDIK: Csúnyán elfuserálták az M0-ás hárosi hídját, milliárdokért újították fel, mégis egy éve a híd miatt szív Budapest és környéke

Nagyon elszúrták a hidat

Valaki nagyon elszúrt valamit az M0-ás déli hidjának felújításával – írtuk pár napja. Egy évvel ezelőtt is óriási dugókat okozott a belvárosban, hogy a két évig tartó rekonstrukció után, akkor ismét lezárták a hidat. Tavaly azt ígérték őszre végleg megjavítják. Eltelt egy év, még mindig nincs kész. Most ismét ott tartunk, mint egy éve: lezárták a milliárdokért felújított átjárót, az autósok pedig kerülőút hiányában a belvárosban mennek át a Dunán, ezért egyre elviselhetetlenebb dugók alakulnak ki.

Ismét javítják az M0-ás hárosi hídját

Fotó: BPK

Méhlegelők

A főpolgármester beszélt a fővárosi méhlegelők körül kialakult vitáról is. Szerinte a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak a tagjai elkövettek néhány súlyos szakmai hibát, amikor lekaszálták a beporzó rovarok városi életterének növelésére kigondolt területeket. „A Fidelitas akcióját abban az értelemben még meg is köszönhetném, hogy egyfajta társadalmi párbeszédet indítottak el az ilyen diverz területek kapcsán” – mondta. IDE KAPCSOLÓDIK: Motoros kaszával estek neki a Fidelitas tagjai a fővárosi méhlegelőknek, hogy lesz ebből Budapest magkeverék és virágos rét?

Kaszálják a méhlegelőt

Méglegelő
A Fidelitas tagjai lekaszálják a méhlegelőt – Forrás: Facebook/Fidelitas

Dunaújvárosi különleges gazdasági övezet

Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a MÖSZ hétfői elnökségi ülésén foglalkoztak a dunaújvárosi különleges gazdasági övezet kialakításának ügyével. A főpolgármester szerint a MÖSZ-tagok ezt a jogintézményt az önkormányzatisággal teljesen ellentétesnek, önkényenek és igazságtalannak tartják. TÉMÁBA VÁG: Karácsony Gergely kiakadt Orbán Viktorra, szerinte a gonoszság már kormánypolitika Magyarországon

Kiemelt kép: Óriási dugó az M0-áson a hárosi híd előtt – Fotó: BPK