Damu Roland a harmadik oltásra készült amikor rosszul lett, ekkor már nem merte beadatni magának a vakcinát. Nagynénjének már csengőfrásza van, annyire retteg hogy rossz hírt kaphat rokonáról. A hányattatott sorsú színész mélyaltatásban van.

Pedig volt két oltása

 Roland nagyon rosszul érezte magát, régóta küszködött már a betegséggel. Először megfázásra gyanakodott, aztán tüdőgyulladása lett – mesélte a Blikknek a színész barátja, aki azt is megerősítette, Damu két oltás után volt olyan rossz állapotban, hogy kórházba került.

Példás életmód

A színész lélegeztetőgépen van, ahogy erről BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt. A barát arról is beszámolt, hogy Damu Roland az utóbbi időben alig dohányzott, alkoholt pedig egyáltalán nem fogyasztott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egyelőre nincs mivel bíztatni

Nagyon rossz állapotban van Roland  kezdte nagyot sóhajtva Damu Éva. Igen, műtüdős kezelést kap, mert a lélegeztetőgép már nem segített neki – mondta a nagynénje, aki minden telefonhívástól retteg.

Már nem is láthatja

Amikor még csak az intenzíven volt lélegeztetőgépen, úgy volt, hogy bemehetek hozzá, de aztán rosszabbul lett és átszállították egy másik kórházba, ahová még nem mehettem – tette hozzá.

Húga keményen fogalmaz

Borzasztó ezt kimondanom, de mindent magának köszönhet. A lelkem most nagyon dolgozik miatta, de nem tudok mit tenni. Ki fogja ápolni, ha szüksége lesz rá? Sokat szenvedtem miatta és a család miatt is, ráadásul nem jött jókor ez a hír, mert kisbabát várok. Sajnálnám, ha így érne véget az élete, de azt nem szeretném, hogy a családtagjaimban miatta bárkinek is lelkiismeret-furdalása legyen – mondta a Borsnak a színész húga.

Műtüdő mentheti meg az életét

Nemrég írtunk arról, hogy Csollány Szilveszter életét a műtüdős kezelés mentheti meg.  Az ECMO, vagyis extrakorporális membránoxigenizáció lénye­gében egy műtüdőeljárás, amely a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását, ezzel szemben a hagyományos lélegeztetőgép „csak” oxigént továbbít a tüdőbe és elszállítja onnan a szén-dioxidot.

A Korányi kórházban kezelik

Az olimpikon november végén kapta el a koronavírust, először otthon lábadozott, majd bekerült a soproni kórházba. Állapota annyira megromlott, hogy a budakeszi Korányi kórházba szállították, ahol műtüdős kezelés mentheti meg az életét.

111 napig volt intenzíven

Bányai Gábor életét is műtüdővel mentették meg. A fideszes képviselő 111 napig volt intenzív osztályon, miután február végén elkapta a koronavírust. A politikus most azt mondta, reméli Csollány Szilveszternek is sikerült felépülnie.

Anyagi segítséget is kért

Damu Roland még a nyáron számolt be arról a közösségi oldalán, hogy betegségei miatt nem alkalmas a munkavégzésre. Akkor azt írta, az ágyból is alig bír felkelni, fulladozik és levegőért imádkozik. Nem sokkal később újra jelentkezett a közösségi oldalán, ezúttal anyagi segítséget kérve. „Segítséget kérek. Sajnos lassabban és nehezebben gyógyulok, mint gondoltam. Két hete nem tudok dolgozni” – írta akkor.

Ma temetik Kóbor Jánost

Ez egy hihetetlenül nehéz feladat számomra. Nehezen vállaltam el a beszédet, de úgy érzem, mindenképp tartozom ennyivel – ezt már Frenreisz Károly mondta a Borsnak amikor arról beszélt, hogy ő mondja a búcsúzót Kóbor János ma esti búcsúztatóján. Az Omega együttes énekese a napokban halt bele a koronavírus következményeibe.