A kisállattal közösen történő utazás lehetősége egyre népszerűbb a kutyatulajdonosok és a macskabarátok körében is. Legyen szó hosszú hétvégés kirándulásról, családi nyaralásról vagy akár egy hosszabb utazásról, fontos, hogy előre megtervezzük és megfontoljuk, hogyan vigyük magunkkal kis kedvencünket.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mire kell odafigyelni, amikor kisállattal tervezünk nyaralni, és felmérjük, milyen közlekedési eszközzel érheti meg legjobban nekivágni az útnak.

Állatorvosi konzultáció

Mielőtt elutaznánk, mindig konzultáljunk állatorvossal, aki egyrészt ellenőrzi a kisállat oltásait, másrészt megvizsgálja, hogy a kedvencünk megfelelő egészségi állapotban van-e az utazáshoz. Az állatorvos tippekkel, eszközökkel is elláthat minket annak érdekében, hogy hogyan tudjuk a kisállat stressz-szintjét alacsonyan tartani az út alatt, és segíthet kiválasztani az utazáshoz szükséges felszereléseket is.

Ti is magatokkal viszitek a kisállatotokat a nyaralásra? Tudtátok, hogy akár őt is belevonhatjátok az utasbiztosítási csomagba? Nézzétek meg online, milyen lehetőségeitek vannak, és kössetek utasbiztosítást az otthonotok kényelméből, hogy nyugodtan indulhassatok útnak!

Kényelmesen egy légtérben

A kényelmes utazás érdekében beszerezhetünk egy kisállathordozót vagy egy autós biztonsági övet. Ezek a berendezések segítenek megvédeni a kedvenceinket egy baleset során, és csökkentik az utazás alatt tapasztalt stresszt is. 

De bármennyire is kényelmes az utazás, a pihenők beiktatásáról sosem szabad megfeledkezni. Ahogy nekünk, embereknek is igényünk van arra, hogy kicsit kinyújthassuk a végtagjankat, úgy igaz ez a kedvenceinkre is. Engedjük őket sétálni, játszani és persze elvégezni a kisebb-nagyobb dolgaikat. Legyen mindig nálunk ehhez zacskó, hogy bárhol is járunk, rendet hagyhassunk magunk után.

A pihenő során, ha a kisállat nem jöhet feltétlenül velünk, ne feledkezzünk meg a hőmérsékleti igényeiről sem. Erre nemcsak nyáron, hanem a hidegebb évszakokban is legalább akkora szükség van! Nyáron nem szabad őket a forró autóban hagyni, télen viszont a kihűléstől kell őket megvédeni. És lehetőség szerint ha egyedül is maradnának rövid időre, víz mindig legyen számukra elérhető helyen.

Repülős utazás

A repülés sokkal gyorsabb lehet, ha hosszabb távra indulunk, és ráadásul néhány légitársaság arra is biztosít lehetőséget, hogy a kisállatot a kabinban utaztassuk. Viszont számolni kell azzal is, hogy a repülés előtt és után a várakozási idő hosszú lehet a kedvencünknek, az utazás alatt pedig végig a hordozóban kell maradniuk.

Amennyiben előre megtervezzük és jól átgondoljuk az utazást, akkor szinte borítékolható, hogy a kiskedvencünk is kényelmesen és biztonságosan élvezheti majd azt velünk együtt az első perctől az utolsóig.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: allianz.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.