A nemzeti ünnep miatt ma is több helyen forgalomkorlátozásra és lezárásra kell számítani Budapesten, több BKK járat közlekedése is változik.

Demonstráció

Hétfőn 0-24 óra között az Oktogonnál rendezvény előkészítő, majd bontási munkái miatt lezárják az Andrássy utat az Oktogon és az Eötvös út közti szakaszon. A demonstrációhoz kapcsolódó menet várhatóan 17:20 és 18:00 között vonul a Hősök tere-Dózsa György út-Szondi utca-Rippl-Rónai utca-Podmaniczky utca-Munkácsy Mihály utca-Andrássy út-Oktogon útvonalon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Módosított útvonalak

Hétfőn a 2-es, a 2B és a 23-as villamosok az első járatindulástól 10 óráig csak a Kossuth Lajos térig közlekednek. A 20E busz 17:00 óra és 17:50 között nem érinti a Hősök tere megállót, a 30-as, a 30A és a 230-as busz, valamint a 79-es troli ugyanebben az időszakban egyik irányban sem érinti a Benczúr utca és a Hősök tere megállót, továbbá a Keleti pályaudvar felé a Damjanich utca / Dózsa György utca megállót, a 75-ös troli pedig ebben az időszakban nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállókat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Fontos

A 76-os troli 17:40 és 18:00 között a Jászai Mari tér felől csak a Ferdinánd híd Podmaniczky utcai oldaláig, a Keleti pályaudvar felől pedig csak az Astoriáig jár. A 105-ös, a 210B, a 979-es és a 979A autóbuszok 0 órától 24 óráig nem érintik a Bajcsy-Zsilinszky út és a Vörösmarty utca közötti megállókat, 17 és 21 óra között pedig a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át közlekednek az Andrássy út helyett. KAPCSOLÓDÓ: Itt a BKK közlése! Így lehet majd tömegközlekedni az október 23-i hétvégén

Az applikáció segít

A valós idejű és a tervezett forgalmi változásokat, valamint a legfontosabb közlekedési információkat a BKK oldalán lehet követni. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyet, bérletet is lehet vásárolni az applikáció segítségével.

Nyitva a Pesti alsó rakpart

Amint azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta a hosszú hétvégén, így október 23-án hétfőn is nyitva tart a Pesti alsó rakpart. A pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók ebben az évben utoljára vehetik birtokukba a Pesti alsó rakpartot, szóval az október 23-át érdemes lehet kihasználni, már csak azért is, mert számos színes programmal várják az érdeklődőket.

A szentendrei skanzen

Ma egyébként a szentendrei Skanzenbe is érdemes lehet elnézni, ahol az ’56-os forradalom időszakának falusi mindennapjait idézik majd meg. A látogatók beöltözhetnek az ötvenes évek ruháiba, kipróbálhatják a Skanzen katonai roburját, a történelmi pontokon pedig a forradalom vidéki eseményeivel ismerkedhetnek.

Boltok

Ne feledd, a mai nap munkaszüneti nap, így a legtöbb üzlet zárva tart. Kivéve a benzinkutakon lévőket, a kisebb családi üzleteket, virágboltokat, újságosokat, édességboltokat. A gyógyszertárakból is csak az ügyeletesek lesznek nyitva, az éttermek nagy része viszont kinyithat a nemzeti ünnepen is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Káosz lesz a közlekedés a hosszú hétvégén Budapesten: egy rakás helyen megint nem lehet majd megállni, lezárások is lesznek – Részletek

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BKK